Havfiskeri for alle ombord på kutteren, Solea

Havfiskeri på Nordsøen

En tur på Nordsøen efter skønne, friske sommertorsk, eller en vragtur efter storgabet lange og hidsig havkat, eller en familietur efter vilde makreller – det er sommersjov.

Der er mange muligheder med kutterturene fra Hvide Sande, der i årevis har tilbudt disse havfisketure, og har opbygget stort kendskab til de bedste fiskepladser på Danmarks største hav – Nordsøen. På bådene ved man både hvordan, og ikke mindst hvornår, fiskene skal fanges. Kutterne sejler nu året rundt, og lige så snart, der er folk nok på kajen til en tur på havet, bliver dieselmotoren startet og kompasset drejet mod vest.

Turbådsskipperne ombord er alle tidligere erhvervsfiskerskippere, så de ved præcis, hvad det handler om, og de kan altid finde frem til de gode fisk. Ofte har turbådsskipperne en hurtig kontakt til fiskekutterne, der stadig fisker på havet, og de giver gerne lidt råd og vejledning om retning til de nyeste og bedste fiskepladser. Det er gode kort at have på hånden, når man gerne vil opleve et godt havfiskeri.

Den store torskefangst ombord på Solea af Hvide SandeI løbet af det tidlige forår bliver fiskeriet efter torsk langsomt bedre i takt med at fiskene vender tilbage fra gydepladserne langt ude i Nordsøen. Det gode fiskeri fortsætter hen over sommeren og efteråret. Der tilbydes to typer af kutterture efter torsk en længere tur og en lidt kortere.

Der tilbydes også specialture af forskellig varighed. På de længere ture fiskes der langt fra land på vrag og stentoppe. På de kortere ture er sejltiden mindre, men fisketiden kan være den samme som på de lange ture, og her fisker man på stenbanker og stentoppe tættere på land.

Fiskeriet på havet er helt specielt, og det afveksler hele tiden. Når først skipperen har fundet et vrag eller et stenrev, så begynder fiskeriet for alvor. Skibet driver hen over vraget, og det giver sig udslag ved, at stængerne en efter en krummer hele vejen rundt på båden som ved en dominoeffekt. Så er der fast fisk til alle.

Havfiskeri efter torsk på NordsøenKraftige hug og tunge udløb, og sveden pibler langsomt frem på panden efterhånden som fisken pumpes opad. Og så pludselig er det hele forbi, og skibet har passeret vraget. Så ringes der på klokken som tegn til, at grejerne skal hives ind. Derpå vendes skuden og skipperen følger nøje sin skærm, som viser, hvornår båden atter befinder sig over vraget, så fiskeriet kan begynde påny. Rinder det ud med huggene, sejler skipperen videre mod det næste vrag eller rev.

Dette fiskeri kræver naturligvis kraftigt grej. Stor havdybde og strøm kræver store pirke for at komme ned til fiskerne, som til gengæld er tilsvarende store, og det kræver kraftige stænger. Fiskestængerne er gerne mellem 1,5-2,5 m lange og skal kunne håndtere pirke på mellem 200-500 g.

Dette grej kan også bruges til makrelturene, men helt så kraftigt behøver det ikke at være. Linerne skal være bomstærke, og de fleste bruger i dag flettede liner. Har man ikke selv det kraftige grej, kan det lejes ombord på bådene, men pirkene skal man selv købe.

Senere på sommeren, når varmen har lagt sig over vandet, kommer makrellerne ind, hvor de nemt fanges fra kutter. Det kan være et helt over- vældende fiskeri. Her kan alle opleve den vilde fisk og få fyldt sin spand til randen med denne fine spisefisk. Når først skipperen har fundet de store stimer, bliver fiskeriet enkelt og hyggeligt og oplagt som en familieudflugt på havet.

Havfiskeri på Nordsøen Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...