Fiskeri fra molen i Hvide Sande den hyggelig familiesport

Molefiskeri

Molefiskeri er et hyggeligt og familievenligt fiskeri, og der er næsten fangstgaranti på de mange gode og solide moleanlæg i Hvide Sande. På nogle af molerne kan man komme til at fiske flere hundrede meter ud i Nordsøen, andre steder fisker man inde i havneanlægget. Fælles for disse steder er nogle rigtig gode fiskepladser og mulighed for fangst af fine spisefisk.

Den mest almindelige fangst er fladfisk, som fanges med et simpelt paternostertakkel, der agnes med børsteorm eller sandorm. Mange er begyndt at supplere med farvestrålende eller selvlysende perler eller små glimmerskiver og spinnerblade lige over krogen.

Fladfisk er nysgerrige fisk og de jager ofte ved brug af synssansen. Perler og spinnerblade er derfor med til at øge chancerne for fangst. Skrubber og isinger kan fanges det meste af året og fra omkring marts/april kommer rødspætter og tunger tæt under land og ind i mellem er der også fine fangster af torsk. I høj sommeren fisker mange efter makreller på molerne. Man kan fiske på alle tidspunkter af døgnet, men chancen for at fange tunger er størst om natten, hvor de for alvor begynder at røre på sig.

Fred, ro og smuk udsigt fra molen i Hvide SandeFiskeriet er sjældent specielt godt lige efter længere tids storm og uvejr. Hvis det er meget varmt i længere perioder trækker fladfiskene ud på dybere og køligere vand og så kan det være svært at nå ud til fiskene. Men så kommer der som regel andre fisk til, nemlig makrellerne. Læs mere om dette under makrelfiskeri.

Molefiskeri kræver ikke specialudstyr. Næsten alle typer af grej kan bruges til molefiskeri. Har man ikke kraftige, lange stænger, finder man blot fiskesteder, hvor man ikke behøver kaste langt for at nå fiskene. Det kunne typisk være længere inde i havneområdet. Kastevægten er fra 60 gram og opefter. Lettere kastevægte føres ofte væk med strømmen.

Nyd en dejlig sommerdag fiskestangen på molen i Hvide SandeLinen bør være kraftig, så den ikke knækker under kastet med loddet og den skal også kunne klare et enkelt bundbid. Udover de mest almindelige agntyper som børsteorm og sandorm kan man også benytte fiskestykker af for eksempel sild eller andre “fede” fisk. I dag vinder kunstige agntyper mere og mere indpas, og de har vist sig at være meget effektive.

Husk at fiske aktivt. Bider fiskene ikke det ene sted, hiver man grejet ind og kaster mod et nyt sted. Giver det heller ikke fangst, forsøger man et andet sted. Fladfiskene opholder sig typisk de samme steder over længere tid, og har man først fundet fiskene, er der gode chancer for meget fine fangster.

Sådan kommer du i gang med molefiske

Hvis du ikke har det nødvendige udstyr til molefiske, kan du nemt leje eller købe det i en af de lokale fiskegrejsbutikker. Fisketegn kan ligeledes købes på både dags-, uge- og årsbasis. Læs mere om leje af udstyr og køb af fisketegn her.

Molefiskeri Kort

Henter data...

Du kan zoome ind og ud ved at bruge +/- funktionen til venstre på kortet eller ved at dobbeltklikke på selve kortet. Ønsker du at se satellitfoto, klik på ’satellit’ i øverste højre hjørne af kortet.

Klik på husikonerne for at se fotos og få mere information om de enkelte feriehuse. Huse markeret med gult ikon, kan bookes med Last Minute-rabat inden for en eller flere af de kommende 4 uger.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...