Bliv klogere på Hvide Sandes historie på Fiskeriets Hus

Kender du historien om den store redningsulykke, som kostede fem redningsmænd fra Hvide Sande livet en december-aften i 1951? Kunne du tænke dig at blive klogere på Hvide Sandes historie i det hele taget? Så er Fiskeriets Hus det helt rigtige sted at besøge.

For her får du historien om, hvordan Hvide Sande opstod, og hvordan byen har udviklet sig siden. Hvide Sande blev grundlagt i 1931 i forbindelse med opførelsen af de store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Sådan får du din rabat til Fiskeriets Hus

Som gæster i et Esmark-feriehus får I 20% rabat på entréen til Fiskeriets Hus, ved online bestilling via nedenstående link.

 

Du kan gøre brug af rabatten ved online bestilling af almindelige entrébilletter samt indtaste rabatkoden ’2024ESMARK20’ under “Rabatkode validering” i din indkøbskurv.

Overvejer du at besøge Ringkøbing Fjord Museers mange historiske museer? Så kan det være en god idé at få fat i et fordelskort, som giver dig adgang til en række fordele. Læs mere om de forskellige fordelskort her.

Byens fortællinger

Fiskeriet har altid fyldt meget i Hvide Sande, og det bærer udstillingerne på Fiskeriets Hus præg af, og du kan ligeledes få et indblik i udviklingen på havnen i øvrigt gennem tiden, hvor virksomheder – store som små – er dukket op, fordi driftige mennesker så et behov, som skulle dækkes.

Hvide Sande er fx den eneste by i landet, som har hele to skibsværfter, og den er en af få byer, som stadig har egen fiskeauktion. Der er flere forskellige særudstillinger på museet.

Fiskeriets Hus museet og akvarium i Hvide Sande

Der er blandt andet en udstilling om redningsvæsenet, en om Tyskerhavnen, en om turisme på klitten og flere andre. Der er også et stort saltvands- og et stort ferskvandsakvarie på Fiskeriets Hus. Her kan du få en oplevelse af de miljøer, som fiskene lever i, i området ud for Hvide Sande.

I saltvandsakvariet ser du mange af de fisk, som lever på Nordsøen. Det drejer sig blandt flere andre om skrubber, rødspætter, pighvar og søtunger. I ferskvandsbassinet finder du de arter, som lever i områdets åer, søer og i Ringkøbing Fjord, blandt andet helten, som kun findes få steder i Danmark, herunder i Ringkøbing Fjord og i Stadil Fjord. Der er også et klappebassin med fisk, krabber og søstjerner.

Uden for Fiskeriets Hus står to træskibe

Det ene er en kopi af havskibet Thomas, som er en kopi af et skib, som blev bygget af en skibsbygger i Stadil tilbage i midten af 1800-tallet. Det står fra november til marts uden for Fiskeriets Hus. Resten af året ligger det i Tyskerhavnen.

Det andet træskib uden for Fiskeriets Hus er den redningsbåd, som blev anvendt ved den store redningsulykke i 1951. Redningsulykken kostede fem redningsmænd livet, og det er en af de begivenheder, som har sat størst præg på byen.

Fiskeriets Hus er opført i 1992

Der er en fantastisk udsigt over sluseområdet og fjorden inde fra museet, og bygningen er opført i samme stil som de røde redskabshytter, som altid har kendetegnet miljøerne på havnene i Hvide Sande.

Dyk ned i Kong Neptuns univers

Oplev de mange spændende fisk og skaldyr fra hav og fjord. Prøv bl.a. om, I tør stikke hånden ned til de levende krabber.

Blæksprutter, knurhaner og krabber er blot nogle af de dyr, I møder i akvarierne i Fiskeriets Hus. Fiskene fodres to gange om ugen og fodringen er åben for alle. En sjov oplevelse, som børnene ikke bør gå glip af. På Fiskeriets Hus’ hjemmeside kan du finde de præcise fodringsdage. 

Fiskeriets Hus har også ål i deres akvarier, her kan du få fortalt den spændende historie om ålen. Du kan høre om, hvor og hvor længe den har befundet sig på egnen, samt hvilken betydning den har haft og stadig har for Hvide Sande og omegn.

En rundtur på museet giver et godt og interessant indblik i fiskeriets og Hvide Sandes historie. Hold øje med museets spændende aktivitetskalender og deltag i en af de mange guidede ture, hvor I bl.a. bliver ledt under afvandingsslusen gennem manøvregangen.

Slut besøget af med kaffe og dansk hjemmebag i museets hyggelige kaffestue. Fiskeriets Hus holder åbent hele året rundt. Souvenirs er også muligt at købe hos Fiskeriets Hus’ butik – måske en konkylie, muslingeskaller eller en lille fiskekutter, som et lille ferieminde fra Vestkysten?

Fiskeriets Hus

Handicapforhold og parkering

Fiskeriets Hus er opdelt i to planer, og har både trapper og elevator, hvis en fra familien er gangbesværet. Der er også handicapvenlige toiletter på begge etager. Hvis det skulle være nødvendigt med en kørestol, så er det også muligt at låne. Ude foran Fiskeriets Hus er der en lang række parkeringspladser med gratis parkering.

Fiskeriets Hus

Museet viser Hvide Sandes historie igennem
tiderne og afvandingsslusens indvirkning på miljøet i Ringkøbing Fjord. Gå med under vandoverfladen i de store akvarier og oplev de spændende fisk fra hav og fjord.

Adresse
Fiskeriets Hus
Nørregade 2B
6960 Hvide Sande

Hjemmeside
fiskerietshus.dk

Fiskeriets Hus
chevron-down

Hvad er Fiskeriets Hus?

Fiskeriets Hus er et museum og akvarium, som ligger i midten af Hvide Sande. Her kan du opleve Hvide Sandes historier samt gå på opdagelse under vandoverfladen efter de mange spændende fisk.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve hos Fiskeriets Hus?

Hos Fiskeriets Hus kan du og hele familien opleve en masse historier om Hvide Sandes fiskere og byens tilblivelse. I kan også gå på opdagelse med vandoverfladen og opleve både saltvands- og ferskvandsfisk fra havet og de vestjyske fjorde.

chevron-down

Hvor ligger Fiskeriets Hus?

Fiskeriets Hus ligger i hjertet i Hvide Sande i en stor rød træbygning på fjordsiden nord for afvandingsslusen. Fiskeriets Hus ligger nær sommerhusområderne i Hvide Sande, Bjerregaard og Søndervig. I kan finde Fiskeriets Hus på Nørregade 2B, 6960 Hvide Sande.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger der nær Fiskeriets Hus

De nærmeste sommerhusområder er nær Hvide Sande, Nr. Lyngvig, Klegod, Årgab, Haurvig og Skodbjerge.
Hos Esmark er der mere end 2000 sommerhus i området omkring Fiskeriets Hus, så I har rig mulighed for at kombinere en ferie i et dejligt feriehus ved Vesterhavet med et besøg hos Fiskeriets Hus. 
Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

2 svar til “Bliv klogere på Hvide Sandes historie på Fiskeriets Hus”

 1. Aksel Jakobsen siger:

  Er der muligheder for guidet rundvisning for 5 personer.
  Venlig hilsen Aksel Jakobsen

  • Mette siger:

   Hej Aksel

   Det ved jeg desværre ikke, men prøv at kontakte museet direkte og spørg.

   Mange hilsner

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...