Lystfiskeri i Vestjylland – et hav af muligheder

Vil du fange sild i spandevis, kæmpe med vilde makreller og store pighvar eller have mulighed for at få en laks på krogen, så er vestkysten det helt rigtige sted at holde ferie.

For mulighederne er nærmest uendelige, og det gælder uanset hvor på kysten, ferien finder sted.

Hvide Sande-slusen

Sildefiskeri fra slusen i Hvide Sande er både populært og familievenligt, og Hvide Sande-slusen er et af de steder i verden, hvor chancen for at få en sild på krogen er allerbedst.

Når sildefiskeriet er så godt ved slusen, som det er tilfældet, skyldes det, at silden trækker fra Vesterhavet ind i Ringkøbing Fjord gennem slusen, hvorved der opstår en flaskehals. Det betyder også, at fiskeriet typisk er bedst, når slusen er lukket. Sæsonen for sildefiskeri løber fra midten af marts frem til slutningen af maj og igen fra oktober til november.

Her er også gode muligheder for at fiske efter makrel i Hvide Sande. Fiskeriet efter makrel finder sted fra molerne, og sæsonen for makrel løber fra slutningen af juni og frem til slutningen af september.

Foruden sild og makrel kan der blandt andet fanges torsk, forskellige fladfisk og hornfisk i Hvide Sande.

Hornfisk fanget i Hvide Sande

Hornfisk fanget i Hvide Sande.

Skjern Å og Varde Å

To af de helt store favoritter blandt lystfiskere er Skjern Å og Varde Å, som især er populære pga. muligheden for at fange laks og ørreder.
I begge åer har bestanden af laks været i fremgang over de seneste år, og der ydes en stor indsats for at fremme bestanden af vilde laks i åerne.

Derfor er fiskeriet efter laks også underlagt kvoter. Det betyder blandt andet, at man som lystfisker maksimalt må hjemtage én laks årligt, og at der desuden er en samlet fiskekvote for hver af de to åer.

Du kan læse mere om fiskereglerne i Skjern Å her.

Du kan læse mere om fiskereglerne i Varde Å her.

Store havfriske pighvar

Der kan også fanges pighvar på vestkysten.

Pighvar er den andenstørste fladfisk, der kan fanges i dansk farvand, og den vejer typisk fra 2 til 6 kilo. Fiskeriet efter pighvar finder sted ved Vesterhavet, og den kan fanges på det meste af kyststrækningen.

Henne Strand og Børsmose Strand har ry for at være blandt de strande, hvor der er bedst mulighed for at få en pighvar på krogen.
Sæsonen for kystfiskeri efter pighvar løber fra slutningen af april til slutningen af september.

Vestjyske fiskesøer

Lystfiskeri ved Put & Take sø

Der er en hel stribe af familievenlige fiskesøer langs vestkysten.

 

Holder du sommerhusferie i og omkring Blåvand eller Henne Strand, kan du fx tage til Ho Fiskesø, Grærup Fiskesø, Kløvergaarden i Nr. Nebel eller Vrøgum Fiskesø ved Oksbøl.

Holder du sommerhusferie i og omkring Hvide Sande eller Søndervig, kan du fx tage til Lodberg Hede Ørredsø, Søndervig Put & Take, Ringkøbing Put & Take, Klegod Fiskesø eller Klittens Put & Take.

Du kan læse meget mere om de mange forskellige former for lystfiskeri på Vestkysten lige her.

Mød forfatteren - Janni & Anders

Vi er begge født og opvokset i Hvide Sande og kærligheden til vores hjemstavn og den vestjyske natur er stor. Siden 2007 har vi oveni købet været så heldige at kunne hjælpe alle vores Esmark-gæster til at få en vellykket ferie her ved Vesterhavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...