Naturkraft: Oplev naturens kræfter

Naturkraft er en oplevelsespark for naturens fascinerende kræfter. Med en beliggenhed ved Ringkøbing tæt på en række populære sommerhusområder og feriedestinationer er parken et oplagt besøgsmål for turister og feriegæster.

Et besøg i Naturkraft byder på en lang række oplevelser og aktiviteter. Gæsterne kan prøve vindmaskinen og mærke forskellen på storm og kuling. Eller selv fornemme duften af fyrreskov og se det blomstrende hedelandskab – og på den måde blive klogere på de vestjyske naturtyper. På vej rundt til aktiviteterne i parken er der mulighed for at benytte trækfærgerne til at skyde genvej. Men for at komme over søerne skal der en kraftpåvirkning til, så armmusklerne må på arbejde. I rutsjebanerne derimod er det tyngdekraften, der gør det meste af arbejdet.

Sådan får du rabat hos Naturkraft, når du er gæst hos Esmark

Som gæster i et Esmark-feriehus får I 20% rabat på entréen til Naturkraft ved online bestilling via nedenstående link.

 

Du kan tilgå rabatten ved online bestilling af almindelige entrébilletter samt indtaste rabatkoden ’2023ESMARK20’ under “Rabatkode validering” i din indkøbskurv.

Overvejer du at besøge Ringkøbing Fjord Museers mange historiske museer? Så kan det være en god idé at få fat i et fordelskort, som giver dig adgang til en række fordele. Læs mere om de forskellige fordelskort her.

Naturkraft har nemlig et ønske om at give gæsterne en aha-oplevelse, når de opdager, hvordan naturen består af en række sammenhænge, som man ikke nødvendigvis tænker over til daglig. Det vil sige, at hele familien får mulighed for at lege sig til en større bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima. Parken er meget familievenlig med masser af oplevelser for både store og små.

Hunde, i snor, er mere end velkomne til at tage med rundt i parken, men må ikke medbringes i de indendørs udstillinger.

Det kan du opleve udenfor i Naturkraft

Et besøg i Naturkraft foregår på den måde, at du får en ekspedition, når du ankommer til arenaen. Med udgangspunkt i denne ekspedition kan du tage på oplevelse, lade dig inspirere og blive klogere på naturens kræfter.

Naturkraft

Naturkraft byder på en række forskellige oplevelser. Du kan blandt andet opleve en rigtig Vesterhavsstorm i Naturkrafts vindmaskine, hvor du kan blive ’blæst bagover’ og få mulighed for at mærke forskellen på vind af kulingstyrke og en decideret storm.

Prøv kræfter med strømmen i Revlehullet

Revlehullet er en anden, helt unik installation i Naturkraft. Revlehullet kan i fysisk form vise, hvad understrømmen gør ved et gennembrud i revlerne langs Vestkysten. Gæsterne kan eksperimentere og prøve kræfter med strømmen, der løber gennem revlehullet – og på den måde få en forståelse af hvordan man navigerer i de pludselige strømme i det rigtige hav.

Naturkraft har en vindtunnel, hvor du kan opleve en rigtig vesterhavsstorm

Vindmaskinen er en af en række udendørsaktiviteter, som også tæller en svævebane, rutsjebaner og en kælkebakke.

Du kan også gå en tur på den store vold rundt om arenaen, hvorfra du har en skøn udsigt. På klare dage kan du se til Hvide Sande, som ligger på den modsatte side af Ringkøbing Fjord.

Spændende udstillinger i Naturkrafts hovedbygningen

Naturkraft byder også på indendørs aktiviteter. Her kan gæsterne blandt andet besøge de tre kupler i hovedbygningen med hver deres spændende udstilling. Den største kuppel rummer udstillingen Livets træ, hvor man lærer om livets cyklus fortalt gennem et højt træ. Gæsterne oplever døgnets og årets gang for træet og lærer om naturens mange sammenhænge og kredsløb, som er vævet ind i hinanden. Det er flot og fascinerende – og det skal opleves.

Naturkraft udstilling

Inde i hovedbygningen er der også udstillinger om, hvordan naturens kræfter udspiller sig i Vestjylland, og når du tager trappen fra stueplan til første sal, kommer du gennem ’Vesterhavsbølgen’, hvor du får en fornemmelse af, hvordan det er at være inde i en stor bølge.

Foruden kuplerne og udstillingerne er der en butik og en café inde i hovedbygningen. I butikken kan der købes bøger og legetøj, som også tager udgangspunkt i natur, klima og bæredygtighed. Maden i caféen er som udgangspunkt vegetarisk for at sætte fokus på, hvordan vores madforbrug påvirker klimaet. Der er dog også mulighed for at få en kødret, hvis man beder om det.

Nye ekspeditioner hver dag

Parkens formidlere udvælger hver dag ekspeditioner, der passer til vejret. Gæsterne kan for eksempel udforske naturens usynlige kræfter, dykke ned i naturens hemmeligheder eller blive varmejæger – og på den måde lege sig til ny viden om naturens fascinerende kræfter med en ekspedition i hånden. Derudover planlægger Naturkraft indimellem særlige oplevelser på udvalgte dage og tidspunkter. Det betyder, at der altid er nye oplevelser og aktiviteter for både store og små.

628 meter med fremragende udsigt

Naturkraft ligger på en 45 hektar stor grund, som er åben for alle. Selve oplevelsesparken på 5 hektar er omkranset af en op til 13 meter høj ringvold, hvor selve gåturen rundt om parken er 628 meter lang. Gåturen på ringvolden kulminerer på Panoramabroen over hovedbygningen, hvorfra man kan se adskillige kilometer ud over det omgivende landskab og mærke den fremherskende vestenvind. Faktisk forstærkes vindhastigheden på vej op ad voldens side, så den virker endnu mere intens oppe på Panoramabroen – og det passer jo meget godt med, at Naturkraft er en oplevelsespark for naturens vilde kræfter. Det er gratis at færdes på arealerne uden for parken, hvor Naturkraft blandt andet har en stor vindmøllevinge udstillet.

Naturkraft oplevelsepark luftfoto

Esmark icon nature

Som den største sommerhusudlejer på den jyske vestkyst er det ikke underligt, at Esmark elsker naturen, og de har startet en række initiativer, som bidrager til at bevare vores fantastiske omgivelser her på vestkysten.

Esmark vil gerne give alle gæster mulighed for ikke kun at opleve og nyde naturen i vores region, men også at forstå dens imponerende kræfter, så de næste mange generationer også får mulighed for at nyde en ferie ved Vesterhavet og færdes i naturen på betænksom vis. Som partner til Naturkraft tilbyder Esmark alle gæster rabat på billetterne.Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse på dit besøg.

Klimaekspert om Naturkraft

Den kendte klimaekspert og tidligere vejrvært på Danmarks Radio, Jesper Theilgaard, er ambassadør for Naturkraft, og han finder det helt naturligt, at man har valgt at opføre Naturkraft netop i Vestjylland. Jesper Theilgaard forklarer om projektet og placeringen på vestkysten:

”Det er ved vestkysten, at vejret kommer ind fra Nordsøen, og der er ingen barrierer, som holder igen for vejret, så her oplever man virkelig naturens kræfter i al dens magt og vælde. Det er i Vestjylland, man oplever det danske vejr, når det er mest barsk. Derfor er det det helt rigtige sted at sætte fokus på, hvordan naturen arbejder og på, hvor vigtigt det er at passe på naturen.”

Baggrunden for Naturkraft

Naturkraft er et projekt, som samlet set har kostet 300 millioner kroner. Det er blevet til med økonomisk støtte fra Realdania, Ringkøbing-Skjern Kommune samt en række fonde og virksomheder. Formålet har været at skabe en park, hvor både børn og voksne kan blive klogere på naturen og naturens kræfter. Naturkraft råder over et samlet areal på 45 hektar, og selve arenaen er 5 hektar stor.

Naturkraft

Naturkraft er en oplevelsespark for alle aldre. Fokus er på at udforske, mærke og lege med naturens vilde kræfter. Der er både indendørs og udendørs aktiviteter året rundt.

Målet er at øge gæsternes bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima.

Adresse
Naturparken 10
6950 Ringkøbing

Hjemmeside
naturkraft.dk

Naturkraft
chevron-down

Hvad er Naturkraft?

Naturkraft er en stor seværdighed i Vestjylland med fokus på naturens kræfter. Naturkraft blev indviet den 12. juni 2020, hvor kronprinsesse Mary var til stede for at indvie oplevelsesparken. Det er aktiviteter både inde og ude og for både børn og voksne.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve i Naturkraft?

Du kan opleve mange forskellige ting i Naturkraft, og oplevelserne varierer alt efter vejret. Der er formidlere ansat, som hjælper med at give dig en god oplevelse, så du kan få mest muligt ud af dit besøg i Naturkraft og få mest mulig viden om naturens kræfter.

chevron-down

Er Naturkraft en forlystelsespark?

Nej. Naturkraft er en oplevelsespark, hvor du gennem oplevelser og leg kan blive klogere på natur, klima og bæredygtighed.

chevron-down

Hvor ligger Naturkraft?

Naturkraft ligger i udkanten af Ringkøbing, som er en gammel købstad på den nordøstlige side af Ringkøbing Fjord. Adressen er Naturparken 10, 6950 Ringkøbing.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger tæt på Naturkraft?

De nærmeste sommerhusområder er Lodbjerg Hede og Søndervig, som ligger cirka ti kilometer fra Naturkraft.

Hos Esmark har vi over 500 sommerhuse i de to områder, så der er rig mulighed for at kombinere et besøg hos Naturkraft med en tur i sommerhus ved Vesterhavet.

Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...