Oplev Ribe VikingeCenter

Vikingetidens Ribe er levende

Ribe VikingeCenter er et 15 ha stort oplevelsescenter med rekonstruktioner fra Ribe, Danmarks og nordens ældste by. Her i vikingernes by kan I opdage stemningen og hverdagen i Ribe for 1000-1300 år siden, da byen var et stort handelscentrum. Vikinger, håndværk og sysler, landbrug, madlavning, opvisninger, drama og hands-on aktiviteter gør historien levende. Her er der ingen glas mellem jer og oplevelserne!

Ribe Vikingecenter

Gå en tur på vikingernes markedsplads år 710, som er Ribes spæde begyndelse. Ned til Ripa Havn år 750 arbejder håndværkerne i deres værksteder, og ved molerne ligger tre vikingebåde til fragt af varer på åen.

Få et indtryk af bylivet i Ribe By år 825, og besøg bl.a. Træværkstedet, Skomagerhuset og Tinghuset, hvor fruen gerne fortæller om hallens store kalkmaleri. På modsatte side af åen har kongen ladet opføre Danmarks første kirke – Ansgar Kirke år 860 – af egetræ og med fantastiske udskæringer.

Hvidinggården år 980, som omfatter et prægtigt langhus, smedje, stald, lade og værkstedsbygning, kan I opleve vikingetidens landbrug og dyrehold. Inden for Ringvolden år 980 holder krigerne og bueskytterne til.

Ribe VikingeCenter Museum luftfoto

Som gæst kan man blive en del af historien og deltage i krigertræningen, skyde med vikingelangbue, opleve falkonerens lynhurtige rovfugle, se gøgleren optræde, lære vikingernes sjove lege, hjælpe til hos husfruen i Tinghuset og meget andet. Sæsonens arrangementer omfatter bl.a. Internationalt Vikingemarked, Vikingekrigere!, Vikinger på Islandske Heste, Vikingernes Sagn og Fortællinger, Smedetræf, Vikingernes Billedverden, Vikingernes Stof, Sting og Stil, Vikingemad samt Vikingerollespil for børn.

Fotos: Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter

I Ribe Vikingecenter kan du rejse mere end 1.000 år tilbage i tiden og opleve vikingernes verden.

Oplevelsescenteret og frilandsmuseet giver dig og familien mulighed for at møde krigere, handelsfolk, håndværkere, bønder og dyr fra vikingetiden.

Adresse
Lustrupvej 4
6760 Ribe

Hjemmeside
ribevikingecenter.dk

Ribe VikingeCenter
Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...