Udforsk Rømøs historiske seværdigheder

Rømø er en lille ø på Danmarks vestkyst, som gemmer på et afslappende ferieparadis. Her venter dig ikke kun storslåede klitlandskaber og Nordeuropas største strand, men også masser af eventyr og aktiviteter. Uanset om det er den legendariske dragefestival eller et historisk besøg på brandstationen i Kirkeby – din ferie på Rømø bliver garanteret ikke kedelig.

Rømø Dragefestival

9 seværdigheder til din ferie på Rømø

Hvis du har brug for en afveksling fra de smukke strande på Rømø, kan du finde mange seværdigheder, der er værd at besøge, kort vej fra dit sommerhus. Vadehavets sydligste ø ligger kun ca. 3 kilometer fra Sylt.

Fra Havneby kan du tage en dagstur til Sylt med færgen, og på en klar dag kan du spotte øen fra Rømøs kyst. Havneby er også et af de mest populære ferieområder på Rømø, da den er hjemsted for Rømøs vigtige havn.

Vidste du forresten, at en næsten halvdelen af hele Rømø består af strand? Ca. 145 m² (40%) af øen er fint sand med direkte adgang til havet. Står der strandferie på ønskelisten, er Rømø altså en oplagt feriedestination!

Rømø er også en hundevenlig ferieø. Du skal blot huske at holde din firbenede ven i snor om sommeren, så kan du tage ham med på stranden.

Danmarks 10. største ø byder på varieret udbud af kultur og aktiviteter, frisk havluft og direkte adgang til havet. Nedenfor har vi samlet 9 af øens mest anbefalelsesværdige seværdigheder, som du kan besøge på din ferie på Rømø.

1. Naturcentret Tønnisgård

Naturcentret Tønnisgård på Rømø er en spændende oplevelse for både store og små. Tønnisgård er hjemsted for den største udstilling om Vadehavet, og der er altid workshops og andre aktiviteter i gang.

Som Rømøs uofficielle ambassadør har naturcentret påtaget sig opgaven at introducere de besøgende til øens hemmeligheder og særlige kendetegn. Den velkendte udstilling om Nordsøen og Vadehavet gør dig meget klogere på de betagende naturfænomener og lader dig dykke dybt ned i historien.

De mange udstillinger vil også glæde dine børn, og  spændende quizzer gør oplevelsen til et interaktivt eventyr. Der er også regelmæssige vadehavsvandringer, som bestemt er værd at deltage i.

2. Rømø Dragefestival

Rømø Dragefestival er den største dragefestival i hele Europa. Festivalen finder sted på stranden hvert år den første weekend i september og tiltrækker op til 50.000 drage-fans fra hele Europa. Hvis du ønsker at holde ferie på Rømø på dette tidspunkt, skal du være hurtigt ude med at booke.

Øens populære sommerhuse bliver hurtigt udlejet i tidsrummet – især i Lakolk-området, hvor dragefestivalen foregår. De farverige drager dækker hele himlen over stranden og er et helt unikt syn. Glem ikke dit kamera for at indfange dette imponerende øjeblik!

Rømø Dragefestival 2022

3. Rømø Motorfestival

Rømø Motorfestival har sin oprindelse i 1919, hvor det første historiske løb fandt sted på Fanø Strand. I dag foregår løbet hvert år i august på Lakolk Strand, og alle biler fra før 1947 er berettiget til at deltage.

Motorfestivalen er et fantastisk klassisk bilshow, hvor du kan opleve fascinerende køretøjer og masser af sjov. For alle elskere af motorcykler, biler og motorer af alle slags er festivalen et klart must. Allerede i ugen før festivalens start fylder fantastiske klassiske motorkøretøjer Rømøs gader.

Rømø Motorfestival

4. Hvalbenshegnet i Juvre

Der var i en længere periode meget lidt træ til rådighed på Rømø. For at kunne bygge hegn og andre konstruktioner brugte man i stedet hvalknogler. Dette historiske øjeblik i tiden kan stadig ses i dag i form af hvalbenhegnet i Juvre. Uanset om du er voksen eller barn, er synet af denne særlige konstruktion tankevækkende. Tidligere tog man ikke alt det for givet, som nu er tilgængeligt i overflod.

5. Rømøs østersbanker

For feinschmeckere er østersbankerne på Rømø grund nok i sig selv til at planlægge en ferie her. Her ligger østers frit til plukning på øen. Der laves også guidede østersture til bankerne, hvor du kan plukke dine egne østers og få ekspertråd. Kontakt Naturcentret Tønnisgård for at komme med på en østerssafari, da de starter derfra. Du kan selvfølgelig også selv gå på jagt efter østers, men en guidet tur er sjovere og giver mere viden.

Østersbanke på Rømø

6. Spidsbjerg i Kirkeby Plantage

Kan du lide en god udsigt? Så skal du opleve Rømøs højeste punkt, Spidsbjerg. På Spidsbjerg fører 50 trappetrin dig til toppen af bjerget. Bakken er 19 meter høj og byder på en fantastisk udsigt over Rømøs klitter og havet. Hvis du kigger mod syd, kan du se den lille by Havneby med færgen, og på en klar dag kan du se hele vejen til Sylt.

Udsigt fra Spidsbjerg

7. Brandstationen i Kirkeby

Den nuværende brandstation i Kirkeby var engang i brug som redningsstation i området Kongsmark. Den ligger i umiddelbar nærhed af Sct. Clements Kirke, som du også bør besøge. Brandstationens tårn, som gjorde det muligt for redningsfolk at se ned på skibe i nød, er bevaret den dag i dag. Brandstationen er et historisk sted og er et populært fotomotiv.

Kirkeby Brandstation

8. Nationalmuseum Kommandørgården

Rømøs nationalmuseum ligger i en smuk gammel bygning, Kommandørgården. I laden venter en udstilling om hvalfangst, som kan ses året rundt. Du kan endda se et helt skelet af en strandet kaskelothval, som med garanti vil forbløffe dig med sine gigantiske dimensioner.

Udsigten til naturen fra Nationalmuseet er også noget helt særligt. På grund af sin beliggenhed kan du skue ud over hele marsklandet, som er meget populært blandt mange besøgende.

Kommandørgården på Rømø

9. Sct. Clemens Kirke

Sct. Clemens Kirke er øens vartegn og besøges af mere end 80.000 mennesker hvert år. Kirken var engang viet til Sankt Clement, der som skytshelgen vogtede over søfolkene. Kirken blev nævnt første gang i skriftlige kilder allerede i 1340, og i de følgende århundreder blev den udvidet i flere omgange.

Sct. Clemens Kirke

Oplev Esmarks sommerhuse på Rømø

En ferie på Rømø giver mulighed for at besøge mange spændende historiske seværdigheder. Og den smukke ø byder på feriehuse for enhver smag. Hvis du planlægger en ferie med hund, er der mange hundevenlige ferieboliger på øen, og de brede strande indbyder til lange gåture med din bedste ven ved din side.

I kan også nyde en badeferie hele året rundt i et feriehus med pool – det perfekte valg til en aktiv ferie på Rømø med familien. Uanset hvad du leder efter, har Rømø garanteret et feriehus, der passer til dig. Her kan du kombinere en afslappende ferie i den smukke natur med kulturelle oplevelser. Gå på opdagelse blandt Esmarks udvalg af sommerhuse på Rømø, og find dit næste feriehus allerede i dag.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...