Sildefestival i Hvide Sande

Sildefestival 2024

Danmarks største lystfiskerkonkurrence og det uofficielle verdensmesterskab i sildefiskeri: Hvert forår vandrer silden ind i Ringkøbing Fjord for at gyde, og det forvandler omgivelserne omkring slusen i Hvide Sande til et sandt mekka for lystfiskere. Vi fejrer begivenheden hvert år med den populære og traditionsrige Sildefestival, som altid finder sted i den sidste weekend i april.

Sildefestivalen i Hvide Sande er Danmarks største og sjoveste lystfiskerkonkurrence for hele familien. Konkurrencen går ud på at fange så mange sild som muligt inden for et givent tidsinterval. Den finder sted på havnen i Hvide Sande, hvor der i dagene for arrangementet også er udarbejdet et mere overordnet maritimt program, blandt andet med livemusik og telt.

Lystfiskerkonkurrencerne foregår direkte ved slusen i Hvide Sande og består af flere mindre konkurrencer. Ved hver konkurrence kåres en vinder, ligesom der bliver kåret en samlet vinder på baggrund af de tre konkurrencer for voksne. Antallet af deltagere til Sildefestivalen i Hvide Sande svinger mellem 200 og 250 lystfiskere hvert år, og ud over lystfiskerkonkurrencerne kåres der også en ”Mister Sild” – hvilket efterhånden også er blevet til en populær begivenhed.

Information om Sildefestivalen

  • Sildefestivalen i Hvide Sande er Danmarks største sildefestival og har været afholdt siden 1994
  • Sildefestivalen afholdes hvert år i den sidste weekend i april
  • I 2024 forventes Sildefestivalen at blive afholdt i den sidste april-weekend (fredag d. 26. april til søndag d. 30. april 2024)
  • Fangstrekorden for Sildefestivalen er sat tilbage i 1999 og lyder på 1.467 kilo sild
  • I 1999 fangede en deltager i en af konkurrencerne i alt 313 sild (29,6 kg) og satte dermed timerekord
  • Den samlede præmiesum lyder på 50.000,- DKK
  • Tilmelding til Sildefestivalen: Tilmeld dig her >>
  • Hos Esmark finder du sommerhuse og ferielejligheder tæt på Sildefestivalen
Tyskerhavn Hvide Sande

Feriehuse til Sildefestivalen

Find og book dit feriehus til lystfiskerferien i Danmark direkte online. Mange af vores sommerhuse er udstyret med en fryser og befinder sig i nærheden af Hvide Sande (du kan orientere dig nærmere om sommerhusets beliggenhed på kortet under husets detaljer).

Sommerhus lystfisker

Vi er her for dig døgnet rundt!

Vores Esmark-lokalkontorer ligger direkte i ferieområderne på den jyske vestkyst, og vi står altid klar til at hjælpe dig, uanset om du har spørgsmål før, under eller efter din ferie. I nødstilfælde kan vi også kontaktes uden for kontorets åbningstider på vores døgnvagt.

Har du brug for et fiskekort, information om Put and Take-søer eller andet, kan du kigge forbi vores informationssider om lystfiskeri i Danmark

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...