Opdag de lokale bunkers i Søndervig
Hvis din ferie går til Vesterhavet, er det oplagt at besøge de lokale bunkers, der som regel enten ligger på selve stranden eller klitterne bagved. I Søndervig kan du også finde gamle bunkers. Tager du den korte tur ned til Søndervig strand lige ved selve byen og for enden af Badevej, har du mulighed for at opleve en række gamle levn fra 2. Verdenskrig. Her kan du finde tyske bunkers fra den danske strækning af Atlantvolden.
Søndervig var en del af en strækning, som den tyske besættelsesmagt opfattede som særligt sårbart for invasion. Derfor betyder det også at du har gode muligheder for at tage på bunker-besøg i og omkring Søndervig med alt fra kanonstillinger til mandskabsbunkere og meget andet i det tyske kystbatteri. De fleste bunkers i Søndervig ligger i dag spredt rundt omkring ved byen nede på stranden, i vandet eller i klitterne.
Tag på bunkermuseum nær Søndervig
Tager du lidt nordpå fra de forskellige bunkers i Søndervig til området nær Houvig, kan du opdage mange flere bunkers og omspændende bunkerstillinger. Nærmere bestemt kan du her besøge de to store bunkeranlæg Krylen og Ringelnatter, hvor du har mulighed for nærmere udforskning af store kystbatterier, der tæller mere end 50 bunkere og bygninger. Her kan du året rundt også tage på guidede ture sammen med Ringkøbing-Skjern Museum.
Vesterhavet er spækket med bunkers
Hele den jyske vestkyst byder på massevis af gamle bunkers fra krigstiden, der skulle beskytte den tyske besættelsesmagt imod allierede invasioner fra vandet og luften langs hele den europæiske vestfront. Fra Rømø til Skagen kan du besøge store og mindre bunkeranlæg.
I Blåvand kan du eksempelvis også besøge Tirpitz-bunkermuseet, mens Hanstholm Bunkermuseum i Thy byder på en af Danmarks største samling af velbevarede bunkers. Tager du i stedet turen ned til omkring Esbjerg og Tarp, kan du også besøge Tarp Bunkermuseum.
Find sommerhus
FAQ
Hvor ligger bunkermuseet ved Søndervig?
Søndervig har ikke noget reelt bunkermuseum, men Ringkøbing-Skjern Museum tilbyder året rundt guidede ture ud til Houvig Fæstningen kort nordpå for Søndervig. Her kan du blive klogere på den store fæstning, der består af to store stillinger: Krylen og Ringelnatter.
Hvor mange bunkers er der ved Søndervig?
I området ved og omkring Søndervig by, på stranden, i vandet eller i klitterne, har du mulighed for at finde omkring 40 bunkers i alt fordelt ud over flere støttepunkter.
Tæt på Søndervig ved Houvig har du også mulighed for at opdage mere end 50 bunkers og andre betonanlæg fra 2. Verdenskrig ved de to store anlæg Krylen og Ringelnatter.
Er det nemt at komme hen til bunkers i Søndervig?
I Søndervig er der nem adgang til bunkerne på stranden fra byen og centrum. Du skal blot følge Badevej til enden af vejen, der slutter lige ved starten af strandområdet. Herfra er der hurtig adgang til de gamle bunkere, der den dag i dag ligger delvist begravet helt ude i sandet. Længere nordpå ved Houvig er der kort fra Houvig Strands parkeringsplads adgang til Houvig Fæstningen, der ligger på stranden og i klitterne.