Tørrede dabs-dag i Hvide Sande

En gang om året, på Kristi Himmelfartsdag, kan du deltage i en kulinarisk forårsoplevelse ved havnen i fiskerbyen Hvide Sande.

Tørrede dabs, en kulinarisk forårsspecialitet på Vestkysten

Hvad er “tørrede dabs”? Denne populære og sæsonbestemte specialitet, som man ser overalt i Hvide Sande-regionen om foråret, hænger på tørresnore og træstativer. Tørrede dabs består af saltet og lufttørret fladfisk, primært isinger, der findes i Nordsøen. Tidligere blev tørrede dabs betragtet som fattigmands mad.

Tørrede dabs

Salting og tørring var en effektiv konserveringsmetode på en tid, hvor der ikke var frysefaciliteter. De tørrede dabs blev enten stegt på panden eller kogt i en gryde. Som tilbehør blev der typisk serveret kogte kartofler og persille-purløgssauce.

I dag nydes “tørrede dabs” eller “bakskuld” oftere som en forårssnack i haven eller ved havnen – og en kold øl er et must for de fleste. Vestjyderne er stolte af deres historie og gastronomi og har gjort det til en tradition, at tørrede dabs en gang om året bliver delt ud GRATIS.

Tørrede dabs dag i Hvide Sande

Tag hele familien med og oplev den autentiske stemning ved havnen.

Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...