En gang om året, på Kristi Himmelfartsdag, kan du deltage i en kulinarisk forårsoplevelse ved havnen i fiskerbyen Hvide Sande.
Tørrede dabs, en kulinarisk forårsspecialitet på Vestkysten
Hvad er “tørrede dabs”? Denne populære og sæsonbestemte specialitet, som man ser overalt i Hvide Sande-regionen om foråret, hænger på tørresnore og træstativer. Tørrede dabs består af saltet og lufttørret fladfisk, primært isinger, der findes i Nordsøen. Tidligere blev tørrede dabs betragtet som fattigmands mad.
Salting og tørring var en effektiv konserveringsmetode på en tid, hvor der ikke var frysefaciliteter. De tørrede dabs blev enten stegt på panden eller kogt i en gryde. Som tilbehør blev der typisk serveret kogte kartofler og persille-purløgssauce.
I dag nydes “tørrede dabs” eller “bakskuld” oftere som en forårssnack i haven eller ved havnen – og en kold øl er et must for de fleste. Vestjyderne er stolte af deres historie og gastronomi og har gjort det til en tradition, at tørrede dabs en gang om året bliver delt ud GRATIS.
Tag hele familien med og oplev den autentiske stemning ved havnen.