10 gode aktiviteter til strandturen

Hvad er en sommerhusferie ved Vesterhavet uden strandture? Langt de fleste af vores gæster vælger at bruge stranden til alt fra afslapning og naturoplevelser til motion og leg. Det gode ved stranden er nemlig, at den er helt gratis at besøge, og at hele familien kommer ud og får en masse frisk luft.

Det er dog vigtigt at du husker sikkerheden, når du tager en tur på stranden. Sørg derfor for, at hele familien kender til de fem baderåd, så I trygt kan færdes i og omkring havet. Det er desuden en god idé at smøre sig godt ind i solcreme og holde øje med UV-indekset. Læs mere om UV-indeks her, og hent eventuelt den gratis UV-indeks app, som er baseret på tal fra DMI.

Når sikkerheden er på plads, er der et hav af forskellige strandaktiviteter, du kan give dig i kast med. Find 10 gode forslag her, hvor vi giver dig inspiration til sjove aktiviteter for både børn og voksne.

 1. Tag en svømmetur

  Når solen bager, er der rart at blive kølet ned med en frisk dukkert i Vesterhavet. For familiens ældste kan det være en længere svømmetur, mens det for familiens mindste kan være en sjov badetur i selskab med voksne.

 2. Flyv med drager

  At flyve med drager er en god aktivitet for både børn og voksne. Hvis vinden er ideel, kan I sætte en drage op og nyde synet af en farvestrålende drage på en skyfri, blå himmel.

 3. Spil strandfodbold

  Find de brasilianske takter frem og tag en fodbold med til strandturen. Det kræver kun en bold, men der kan være mange sjove timer i denne aktivitet. Husk dog at vise hensyn til strandens andre besøgende.

 4. Tegn i sandet

  Brug sandet som børnenes kanvas og lad dem finde en pind eller skal, som de kan bruge til at tegne sjove og flotte motiver. De kan også øve sig i at skrive deres navn eller datoen på den dag, I besøger stranden.

 5. Læs bøger

  For voksne er læsning ofte den ultimative afslapning, men også noget, der er svært at få tid til i hverdagen. Udnyt derfor ferien til at få læst gode bøger. Børnene kan gøre det samme og medbringe tegneserier og ungdomsbøger.

 6. Byg sandslotte

  En af de klassiske strandaktiviteter er at bygge strandslotte. Brug fantasien og lad sandet være jeres byggemateriale. Her kan alle være med!

 7. Spil kortspil

  Har I et tæppe med på stranden en dag, hvor der er forholdsvist vindstille, er kortspil en god aktivitet. Med alverdens forskellige spil som 500 Rummy, Fisk og UNO er der med garanti noget for alle aldre.

 8. Find sten og skaller

  Brug naturen som børnenes legetøj og lad dem udforske de mange smukke sten og skaller, som strandene ved Vesterhavet rummer. De kan også tages med hjem og blive malet eller limet sammen til figurer på en regnvejrsdag.

 9. Fang krabber

  Udforsk strandens rige naturliv og gå på jagt efter krabber. Tag et net eller en spand i hånden og find krabber eller små fisk i vandkanten.

 10. Spil strandtennis

  Strandtennis er en sjov måde at tilføre strandturen lidt motion på. Det er en ’sport’, hvor alle kan være med og kræver kun to bat og en bold. Gå eventuelt lidt væk fra andre solbadende gæster.

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...