Hold nytår i et sommerhus

Kom godt ind i det nye år med en nytårsferie i sommerhus med vennerne eller familien. Hos Esmark finder du et bredt udvalg af sommerhuse med unik beliggenhed ved Vesterhavet i Jylland.

Når du holder nytårsferie i Danmark, er der masser af tid til sjov, hygge og afslapning med hinanden, og det får du rig mulighed for, når du lejer et feriehus i Vestjylland. Her kan du holde ferie på dine egne præmisser og gøre noget ekstra ud af nytåret, mens du slapper af og hygger dig sammen med dem, du holder af.

Nytår i sommerhus

Den perfekte nytårsaften i sommerhus

Der findes næppe noget bedre end at holde ferie i sommerhus. Det er den mest familievenlige ferieform, der findes, og ved Vesterhavet holdes sommerhusferien midt i den skønne vestjyske natur. Og ligesom stranden ved Vesterhavet indbyder til badning om sommeren, er den et fantastisk sted at gå lange ture om vinteren. Du får næppe heller skønnere omgivelser til klokken 24-skålen i champagne.

Har du spørgsmål? Hos Esmark står vi klar til at hjælpe dig!

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail eller ringe til os – vores Team Esmark er der for dig, hvis du har brug for hjælp.

Hold nytår i Jylland

Du har mange muligheder, når du vælger at fejre nytår i Jylland. Du kan enten vælge at nyde hele ferien i sommerhuset og ude i den omkringliggende natur eller tage ud og få nogle hyggelige oplevelser rundt omkring i sommerhusområderne.

Flere af de hyggelige byer ved vestkysten byder på stemningsfyldte markeder og udstillinger i løbet af julen og over nytåret, og her finder du også flere spændende historiske museer og kunstmuseer. Mulighederne er mange, og det handler derfor blot om at vælge nogle aktiviteter, der passer til netop dit tempo.

Blot jer to eller med hele familien?

Er det bare dig og kæresten, der skal på nytårsferie, eller er det hele familien, der skal afsted? Uanset, finder du nemt det helt rigtige feriehus hos Esmark. Vi har cirka 4.200 sommerhuse at vælge imellem.

Skab nytårsfesten efter jeres behov?

En nytårsfest kan udfolde sig på mange måder, og når den holdes i et sommerhus, er mulighederne nærmest uendelige. Hos Esmark er der rigtig gode køkkenfaciliteter i alle vores feriehuse, så der for alvor kan kredses om nytårsmenuen, hvad enten den står på kalkun, torsk eller røde bøffer.

Mange vælger at tage i sommerhus nytårsaften for at slippe væk fra den larm, der er forbundet med nytårsaften. Larmen kan især være slem for hunde, og derfor er det særligt attraktivt for hundeejere at holde ferie i sommerhus nytårsaften. Hos Esmark har vi et meget stort udvalg af sommerhuse, hvor du gerne må tage din hund med på nytårsferie.

Ferie i sommerhus over nytår

Få pause fra julestress

Et ophold i sommerhus over nytåret er en god mulighed for at komme i nogle nye og afslappende omgivelser en jul, som nogle gange bliver mere stressende end planlagt. Her kan du for alvor få pulsen ned og på den måde kom godt ind i det nye år.

Sådan er reglerne for affyring af fyrværkeri

I Danmark kan vi købe og affyre fyrværkeri i december måned, når nytåret nærmer sig. Salget starter den 15. december og slutter den 31. december. Og så er det tilladt at skyde fyrværkeri af fra den 27. december til og med den 1. januar, hvor det nye år begynder. Resten af året må privatpersoner ikke affyre fyrværkeri. Hvis du gerne vil købe nytårsfyrværkeri, skal du være mindst 18 år. Du kan dog købe mindre fyrværkeri i kategori F1, såsom knaldperler, stjernekastere og bordbomber, fra du er 15 år.

Vigtigt! Det er ikke tilladt at tage fyrværkeri med hjem fra udlandet til Danmark. Hvis du vil købe fyrværkeri til nytårsaften, skal du købe det i Danmark hos en forhandler, der har tilladelse til at sælge fyrværkeri.

Generelle sikkerhedsregler og afstandskrav

Vil du affyre fyrværkeri i nærheden af skove, heder, stråtagehuse eller dyr? Så er der et par ting, du skal være ekstra opmærksomme på:

 • Du må ikke fyre fyrværkeri af tættere end 100 meter fra et hus med tag, der let kan brænde, f.eks. et stråtag
 • Det samme gælder for høstakke, brændestabler og andre steder, hvor der er let brandbart materiale. De 100 meter gælder også for nåleskove, heder og andre steder med brandfarlig natur.
 • Du må ikke fyre fyrværkeri af tættere end 100 meter fra en gård med dyr eller et område med fritgående dyr

Vær især forsigtigt med raketter. Når du affyrer raketter, skal du altid holde en afstand på 200 meter til huse med let brandbart tag, steder med brandbart materiale og brandfarlig natur.

Du bør heller ikke affyre raketter tættere end 10 meter fra en åbning i et hus, f.eks. vinduer eller døre.

I blæsevejr fordobles sikkerhedsafstandene. Når det blæser, skal afstandene fordobles i vindens retning, både for almindeligt fyrværkeri og raketter.

Det betyder, at man f.eks. skal være 400 meter væk fra huse med let antændeligt tag, hvis du vil fyre en raket af i blæsevejr.

Særlige regler at huske

Kommunerne i Danmark har mulighed for at lave særlige regler for, hvad vi må og ikke må nytårsaften. De kan blandt andet forbyde affyringen af fyrværkeri i bestemte områder eller fastsætte særlige afstandsregler, f.eks. på grund af tørke eller i sommerhusområder eller nær virksomheder med øget risiko.

Vi har gjort vores bedste for at finde oplysninger om reglerne for fyrværkeri i Danmark, så du kan have den bedste ferie. Men nogle gange kan vi lave fejl, og vi kan ikke altid garantere, at alt er helt opdateret og uden fejl. Så det er altid en god ide at tjekke med de rigtige mennesker, hvis du er i tvivl om reglerne. De kender reglerne bedst.

Book sommerhusudlejning nytår her

Når du vælger at leje et sommerhus hos Esmark, hvor du kan fejre nytåret, får du mange forskellige typer sommerhuse at vælge imellem.

Er I en lille gruppe, der tager af sted, kan I finde en masse hyggelige mindre sommerhuse, hvor der er de faciliteter, I får brug for på jeres nytårsferie. Og er I en større gruppe, der gerne vil have en sjov nytårstur, kan I finde lækre sommerhuse med faciliteter som swimmingpool, sauna og spa. Via søgefunktionen til venstre kan I lave en avanceret søgning og finde frem til perfekte sommerhus for jeres nytårsferie.

chevron-down

Kan jeg holde nytår i et sommerhus?

Det er meget populært at holde nytår i sommerhus ved Vesterhavet, og på strækningen fra Blåvand i syd til nord for Søndervig finder du det største og mest varierede udvalg af kvalitetsferiehuse hos Esmark. Vi har i alt cirka 3.000 feriehuse at vælge imellem, og langt de fleste af disse udlejes også i nytårsugen.

chevron-down

Er det tilladt at affyre fyrværkeri i sommerhusområder?

Der er ikke noget overordnet forbud mod affyring af fyrværkeri i sommerhusområdet i Danmark, men der er en række regler, du skal være opmærksom på. Blandt de vigtigste kan nævnes, at der ikke må affyres fyrværkeri nærmere end 100 meter fra bygninger med letantændeligt tag, fx stråtag, og hvis huset ligger i vindens retning, skal du være mindst 200 meter væk fra det, når du affyrer fyrværkeri. Der er heller ikke tilladt at affyre fyrværkeri nærmere end 100 meter fra arealer med nåletræer, lyng eller anden brandbar vegetation. I praksis betyder det, at affyring af fyrværkeri er forbudt i en række sommerhusområder. Du er velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis vi skal hjælpe dig med at finde et sommerhus, der passer til dine behov, hvad enten det er at være fri for fyrværkeri eller at have mulighed for at affyre det nytårsaften.

chevron-down

Kan jeg tage min hund med i sommerhus hos Esmark?

Ja, hos Esmark har vi et meget stort udvalg af sommerhuse, hvor det er tilladt at tage hunden med på ferie. Vi har også mange sommerhuse, hvor det er tilladt at tage mere end en hund med på ferie.

chevron-down

Hvordan foregår ankomst og afrejse i nytårsferien?

De mulige ankomstdage afhænger af, hvilken ugedag nytårsaften falder. Du kan se de mulige ankomstdage ved hjælp af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Du er også altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis der er noget, vi kan hjælpe med.

chevron-down

Hvor mange personer kan vi være i et sommerhus?

Hos Esmark har vi et meget varieret udvalg af sommerhuse. Det betyder, at du hos os både kan finde det lille hyggelige sommerhus med plads til to personer og det store sommerhus med plads til hele familien. Vi har også sommerhuse med plads til flere familier. Det største af vores sommerhuse har plads til 40 personer.

2024
Sommer
Juni Juli August
Uge 22 Uge 22 Uge 27 Uge 27 Uge 31 Uge 31
Uge 23 Uge 23 Uge 28 Uge 28 Uge 32 Uge 32
Uge 24 Uge 24 Uge 29 Uge 29 Uge 33 Uge 33
Uge 25 Uge 25 Uge 30 Uge 30 Uge 34 Uge 34
Uge 26 Uge 26 Uge 31 Uge 31 Uge 35 Uge 35
2024
Efterår
September Oktober November
Uge 35 Uge 35 Uge 40 Uge 40 Uge 44 Uge 44
Uge 36 Uge 36 Uge 41 Uge 41 Uge 45 Uge 45
Uge 37 Uge 37 Uge 42 Uge 42 Uge 46 Uge 46
Uge 38 Uge 38 Uge 43 Uge 43 Uge 47 Uge 47
Uge 39 Uge 39 Uge 44 Uge 44 Uge 48 Uge 48
Uge 40 Uge 40    
2024 2025
Vinter
December Januar Februar
Uge 48 Uge 48 Uge 1 Uge 1 Uge 5 Uge 5
Uge 49 Uge 49 Uge 2 Uge 2 Uge 6 Uge 6
Uge 50 Uge 50 Uge 3 Uge 3 Uge 7 Uge 7
Uge 51 Uge 51 Uge 4 Uge 4 Uge 8 Uge 8
Uge 52 Uge 52 Uge 5 Uge 5 Uge 9 Uge 9
Uge 1 Uge 1    
2025
Forår
Marts April Maj
Uge 9 Uge 9 Uge 14 Uge 14 Uge 18 Uge 18
Uge 10 Uge 10 Uge 15 Uge 15 Uge 19 Uge 19
Uge 11 Uge 11 Uge 16 Uge 16 Uge 20 Uge 20
Uge 12 Uge 12 Uge 17 Uge 17 Uge 21 Uge 21
Uge 13 Uge 13 Uge 18 Uge 18 Uge 22 Uge 22
Uge 14 Uge 14    

Ferieperioder og helligdage

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
 • - Thorsminde
 • - Søndervig
 • - Hvide Sande
 • - Henne Strand
 • - Vejers Strand
 • - Blåvand
 • - Fanø
 • - Rømø
icon
  Spørgsmål til din sommerhusferie?
  Persondata- og cookiepolitikSitemap
  Søger...