Vinterleje Havn er en fantastisk plet ved Ringkøbing Fjord

Et kvarters kørsel syd for Hvide Sande i det fredfyldte ferieområde Haurvig ligger den charmerende Vinterleje Havn ved Ringkøbing Fjord.

Vinterleje Havn er et oplagt udflugtsmål, når du holder ferie på Holmsland Klit mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Her kan du opleve fjordfiskerne sejle ind og ud af havnen, når de tager på fjorden, og når de kommer tilbage i havn med deres fangster.

Vinterleje har en lang historie

Det nuværende havneområde blevet dannet i begyndelsen af 1900-tallet, men faktisk kan havnens historie føres helt tilbage til 1700-tallet.

Skibsredere fra Ringkøbing benyttede dengang området ved Vinterleje Banke som det sted, hvor de tog deres skibe på land om vinteren. Dengang var der forbindelse fra Ringkøbing Fjord til Vesterhavet i den sydlige del af fjorden. I dag skal man igennem slusen i Hvide Sande for at komme fra fjordsiden til havsiden.

Vinterleje Havn anvendes i dag primært af fritidsfiskere, som blandt andet fisker efter skrubber på Ringkøbing Fjord.

Hold ferie ved Vinterleje Havn

Vil du holde ferie i naturskønne og idylliske omgivelser, kan det varmt anbefales at leje et feriehus i nærheden af Vinterleje Havn.

Hos Esmark Feriehusudlejning har vi over hundrede sommerhuse i Haurvig til udlejning, og flere af disse ligger få minutters gang fra den hyggelige fjordhavn.

Vores udvalg af feriehuse i Haurvig er en god blanding af feriehuse på havsiden og fjordsiden af Sønder Klitvej, så du finder nemt et feriehus, der passer præcist til dine ønsker.

Vinterleje havn i Haurvig med sømærket i baggrunden

Flere fjordhavne i området

Når du holder ferie i Haurvig må du heller ikke snyde dig selv for at besøge fiskeribyen Hvide Sande. Her kan du blandt meget andet besøge Tyskerhavnen, som er den største og mest aktive af fjordhavnene ved Ringkøbing Fjord.

En tredje hyggelig fjordhavn i området er Lyngvig Havn, som ligger nord for Hvide Sande.

Kategorier Aktiviteter,Havne

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...