Hos Esmark fås billetterne til skonnerten, Maja, til en favorabel pris

Skonnerten Maja
– en uforglemmelig oplevelse

En sejltur på Vesterhavet eller Ringkøbing Fjord er en skøn oplevelse under sommerhusopholdet
En sejltur på Vesterhavet eller Ringkøbing Fjord er en skøn oplevelse under sommerhusopholdet

Prøv en anderledes og spændende måde at se Hvide Sande på. I 2009 lagde Bramsejlsskonnerten Maja til kajen i Hvide Sande for første gang og har sidenhen sejlet mange turister en tur på Vesterhavet eller Ringkøbing Fjord. Desuden har hun deltaget ved De Olympiske Lege og huset adskillige festlige arrangementer.

Giv dig selv og din familie en anderledes og uforglemmelig oplevelse på sommerhusferien ved Esmark.

Arrangerede ture

Alt efter vejret planlægger skipperen på skonnerten Maja, Allan Lundgaard, en 2 timers sejltur på Ringkøbing Fjord eller Vesterhavet. Uanset ruten får de ombordværende en smuk og æstetisk oplevelse, hvor man ikke behøver nøjes med at sidde og iagttage datidens manøvrekunster og sejlsætning på et sejlskib fra 1900 tallet. Gæsterne er nemlig hjertelig velkomne til at tage aktiv del i blandt andet sejlsætning og trimning. At være ombord på et sejlskib kun drevet af vinden ude midt på det åbne hav giver en sjælefred, som ikke kan forklares, men skal opleves.

Fuld fart fremad!
Fuld fart fremad!

Maja sejler i højsæsonen cirka to ture om dagen. En tur om formiddagen og en tur om eftermiddagen. Se sejltider på havnekajen ved Restaurant Under Broen, hvor skonnerten har fast kajplads.

Skibet er udrustet med en motor på 298 kW, som gør det lettere at manøvrere og komme frem særligt på vindstille dage og inde i havnebassinet, hvor forskellige fartøjer ofte passerer hinanden. Men som udgangspunkt sejler skibet via naturens kræfter. Skibets størrelse giver generelt en meget lille sandsynlighed for søsyge og skipperen tilrettelægger også hver enkelt sejltur ud fra vejret, vindretningen og dønningerne.

Der kan købes kaffe, te og koldt vand på turen, men man er også velkommen til at medbringe egen mad og drikke.

Det er også muligt at deltage på fartøjet som medsejler, hvor du deltager i den daglige drift både til søs og i land. Se mere på: www.bramsejlskonnert.dk

Nyrenoveret efter den gamle stil

De sidste par år har det ældre men totalrenoverede sejlskib på 43 meter haft hjemhavn i Hvide Sande, hvor turister og lokale får muligheden for at se byen og stranden fra en anden vinkel. Skonnerten Maja er renoveret og ombygget af flere omgange, men de seneste år er alle ændringer udført med respekt for udseendet for godt hundrede år siden.

Skonnerten Maja stammer helt tilbage fra 1. Verdenskrig, hvor den blev bygget på værftet G. Boot am Alphen i Holland. Maja har haft mange funktioner. Først blev sejlskibet brugt til sildefiskeri i Nordsøen. Siden blev den ombygget til sejlførende lastskib og skonnerten sejlede gennem mange år forskellige typer af last først i Tyskland og senere i Danmark.

Nyd en 2 timers sejltur med hele familien hunde er også velkomne
Nyd en 2 timers sejltur med hele familien hunde er også velkomne

Fakta

Længde: 43 meter
Bredde: 6,6 meter
Dybdegang: 2,4 meter
Mastehøjde: 28 meter
Fart: max 9 knob for motor og max 14 knob for sejl
Hovedmotor 298 kW
Generator: 35 kW
Sejlareal basis: 285 m2
Sejlareal max: 480 m2
2 toiletter med bad
Besætning: Skipper, bedstemand og ubefaren skibsassistent

Priser og onlinebooking

En to timers sejlads koster 200 kr. for voksne og 150 kr. for børn, hvis man køber billetten ved kajen. Men er man på forkant og bestiller billetten online eller ved forhandler, tages toppen af prisen og 2 timers-turen koster 179 kr. for voksne og 139 kr. for børn.

Det er bestemt værd at nævne, at familiens sidste medlem også er meget velkommen ombord. Skal hunden have oplevelsen på det åbne hav med, koster dette 15 kr. per “snude”.

Hos Esmark er det muligt at bestille og få udleveret billetterne. Du skal blot spørge det smilende personale bag disken på hovedkontoret i Bjerregård eller i Søndervig.

Besøg også Maja ved kajen i Hvide Sande
Besøg også Maja ved kajen i Hvide Sande

Grupperabat

Ved12 deltagere eller flere er prisen 140 kr. per barn og 165 kr. per voksen. Ved24 deltagere eller flere er prisen135 kr. per barn og 160 kr. per voksen.

Ved kajen

Når skonnerten ikke sejler, ligger den centralt placeret på sydhavnen i Hvide Sande ved siden af Restaurant Under Broen og Ejvinds Bageri. Herfra kan forbipasserende følge arbejdet og vedligeholdelsen ombord. Og når noget skal repareres i mastetoppen, står turister spændte med nerverne uden på tøjet og følger matrosen i mastetoppen, som har en rem som eneste sikkerhedsline.

Her er det også muligt at komme ombord og se det fine eksemplar af en vaskeægte bramsejlsskonnert.

Alternativ brug

Det er muligt at leje sejlskibet til private arrangementer både ved kajen eller med sejltur på Ringkøbing Fjord eller Vesterhavet. Uforglemmelige bryllupper, receptioner, konfirmationer, firmafester og jubilæer er afholdt på skonnerten med en hyggelig og maritim stemning. En flot indrettet banje giver plads til op til 60 mennesker i samme lokale. Maja kan huse arrangementer på op til 80 deltagere og har 24 køjepladser.

I sommeren 2012 lejede Danish Crown skibet i 6 uger, hvor Maja blandt andet lå ved kaj midt inde i centrum af London Havn under De Olympiske Lege.

Sejlskibet har blandt andet også fået en tønde med råsprit fra Stauning Whisky ombord. Planen er at tønden skal sejle rundt på Skonnerten Maja i 3 år, hvorefter en specialwhisky skal fremstilles.

Video

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Vester Husby
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Blåvand
icon
Spørgsmål til din sommerhusferie?

69 15 96 11
post@esmark.dk

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...