Bork Vikingehavn fortæller historien om de vestjyske vikinger

Danmark er et lille land, men sådan har det ikke altid været. For cirka 1.000 år siden tilbage i vikingetiden var Danmark et stort rige, og de nordiske vikinger var et frygtet folk over det meste af Europa.

Vikingerne var først og fremmest frygtet for deres plyndringstogter, som fandt sted så langt fra Danmark som i Paris og på Sicilien. Vikingetiden fandt sted fra år 793 til år 1066, og det er nok den periode i historien, der har sat sin største præg på den danske selvforståelse.

Står du og mangler et sommerhus ved Vesterhavet og nær Bork Vikingehavn? Så er vi klar til at hjælpe dig – vi har nemlig hjulpet hundredvis af glade feriegæster i mere end 55 år. 

Sådan får du din rabat til Bork Vikingehavn

Som gæster i et Esmark-feriehus får I 20% rabat på entréen, til Bork Vikingehavn, ved online bestilling via nedenstående link.

 

Du kan tilgå rabatten ved online bestilling af almindelige entrébilletter samt indtaste rabatkoden ’2024ESMARK20’ under “Rabatkode validering” i din indkøbskurv. I skal være opmærksomme på, at børn under 18 år har gratis entré. 

Overvejer du at besøge Ringkøbing Fjord Museers mange historiske museer? Så kan det være en god idé at få fat i et fordelskort, som giver dig adgang til en række fordele. Læs mere om de forskellige fordelskort her.

Et levende museum for hele familien

Tæt på feriebyen Bork Havn ligger Bork Vikingehavn, hvor du kan få et spændende indblik i, hvordan man levede i vikingetiden. Den er et levende museum for hele familien. Du kan gå på opdagelse på havnen, hvor du kan se de imponerende vikingeskibe, og i landsbyen kan du se de spændende langhuse. Her får du et indblik i vikingernes håndværk og levevis. Der er også en stavkirke i landsbyen, hvor du kan lægge et offer til guderne, tænde et lys og se det flotte ”Bork Tapet”.

Tag gerne et kig ind i vikingehusene og møde deres beboere, der flytter ind i højsæsonen – læg gerne mærke til husenes mange fine detaljer, der er rekonstruerede efter arkæologiske fund i Vestjylland!

Forbinder du også vikingerne som værende seje, stærke og hårdføre? Vikingetiden bød på meget andet end togter og plyndringer. For de fleste mennesker i vikingetiden var hverdagen ganske fredelig. De boede i små huse og dyrkede jorden.

Bork Vikingehavn

Tilbage til vikingetiden 

Vikingetiden var også den tid, hvor den gamle asatro blev udfordret af kristendommen. De tidlige vikinger troede på de nordiske guder Odin, Thor og mange andre, men den danske kong Harald Blåtand lod sig døbe omkring år 965. Herefter begyndte vikingerne stigende grad at tage kristendommen til sig. Mange valgte dog for en sikkerhedsskyld at spille på to heste, så de gik både med en torshammer og et kors om halsen.

Arkæologiske fund fra vikingetidens Vestjylland har været med til at bygge landsbyen op, og især de specielle udgravninger i Tarm-området har været en kæmpe inspiration til Bork Vikingehavns byggestil.

Leg og sjov for de små vikinger 

Børn kan i Bork Vikingehavn komme ud at sejle små vikingeskibe i voldgraven. De kan også klæde sig ud som vikinger, spille spil og meget andet. Er du en vaskeægte viking kan du gå ombord på et vikingeskib – kan du overtage hele den store vikingelegeplads?

Der er forskellige events på Bork Vikingehavn, blandt andet ”Krigerdage” og ”Vikingemarked”.

Bork Vikingehavn

Café Kølsvinet – Bork Vikingehavs café

Er sulten ved at melde sig, så kan du sætte dig til højbords i Vikingehallen og nyde et lækkert måltid, inspireret af vikingetidens råvarer, hos Café Kølsvinet – du kan også spise madet i solen, eller i skyggen i de nye, åbne spisehaller.
Hvis du har medbragt eget mad, så kan du sætte dig ved et bordbænkesæt, der er reserveret til medbragt mad.

Vil du gerne have lækre delikatesser, smykker, legetøj og andre vikingeinspirerede varer med hjem, som et dejligt ferieminde, så synes vi du skal besøge den flotte vikingebutik.

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn kan du få et spændende indblik i, hvordan man levede i vikingetiden.

Hver dag kan du møde vikingerne, der arbejder med deres håndværk, reparerer vikingehusene, gør klar til togt og meget mere. Du er velkommen til at tage din hund med i Bork Vikingehavn, det er dog et krav, at den holdes i snor. 

Der er gode parkeringsforhold ved Bork Vikingehavn.

Adresse
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7
6893 Hemmet (Bork)

Hjemmeside
bork-vikingehavn.dk

Bork Vikingehavn
chevron-down

Hvad er Bork Vikingehavn?

Bork Vikingehavn er et frilandsmuseum, som tager dig med tilbage en fascinerende tid, hvor vikingerne levede op langs den danske vestkyst.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve hos Bork Vikingehavn?

Du kan opleve de mange vikinger, som arbejder på deres daglige gøremål, gå på opdagelse i vikingehusene, nyde vikingelækkerier i Café Kølsvinet og meget mere. De mange vikinger giver dig et indblik i hvordan man levede i vikingetiden, som er omkring 1000 år siden. I juli og august er der masser af skiftende aktiviteter for små vikinger for eksempel fladbrødbagning, bueskydning og meget, meget andet.

chevron-down

Hvor ligger Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn ligger nær Bork Havn og i sydenden af Ringkøbing Fjord. Adressen er Vikingevej 7, 6893 Hemmet.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger tæt på Bork Vikingehavn?

De nærmeste sommerhusområder er Bork Havn (ca. 3,1 km), Houstrup (ca. 12 km), Bjerregård (ca. 14 km), Skodbjerge (ca. 18 km) og Henne Strand (ca. 20 km).

Hos Esmark har vi mere en 1200 skønne feriehuse til udlejning i disse områder, så I har rig mulighed for at kombinere en dejlig ferie ved vestkysten med et besøg til Bork Vikingehavn.

På grund af den nuværende COVID-19 situation kan der forekomme begrænsninger eller ændrede åbningstider. Før I tager af sted anbefaler vi derfor, at I informerer jer direkte hos den enkelte attraktion, for at sikre at det er muligt at besøge stedet.

Bork Vikingehavn Videofilm
Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Kathrine

Jeg er vokset op på den jyske vestkyst i den lille fiskerby Hvide Sande og har boet her siden jeg var barn – dog havde jeg to års afstikker i Århus i forbindelse med uddannelse. I 2021 vendte jeg hjem til Hvide Sande, og har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. Jeg elsker naturen, omgivelserne og roen, når jeg går gode, lange gåture ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Og så sætter jeg stor pris på at tilbringe tid med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...