Bork Vikingehavn fortæller historien om de vestjyske vikinger

Danmark er et lille land, men sådan har det ikke altid været. For cirka 1.000 år siden tilbage i vikingetiden var Danmark et stort rige, og de nordiske vikinger var et frygtet folk over det meste af Europa.

Vikingerne var først og fremmest frygtet for deres plyndringstogter, som fandt sted så langt fra Danmark som i Paris og på Sicilien. Vikingetiden fandt sted fra år 793 til år 1066, og det er nok den periode i historien, der har sat sin største præg på den danske selvforståelse.

Et levende museum for hele familien

Tæt på feriebyen Bork Havn ligger Bork Vikingehavn, hvor du kan få et spændende indblik i, hvordan man levede i vikingetiden. Den er et levende museum for hele familien. Du kan gå på opdagelse på havnen, hvor du kan se de imponerende vikingeskibe, og i landsbyen kan du se de spændende langhuse. Her får du et indblik i vikingernes håndværk og levevis. Der er også en stavkirke i landsbyen, hvor du kan lægge et offer til guderne, tænde et lys og se det flotte ”Bork Tapet”.

For vikingetiden bød på meget andet end togter og plyndringer. For de fleste mennesker i vikingetiden var hverdagen ganske fredelig. De boede i små huse og dyrkede jorden.

Bork Vikingehavn

Vikingetiden var også den tid, hvor den gamle asatro blev udfordret af kristendommen. De tidlige vikinger troede på de nordiske guder Odin, Thor og mange andre, men den danske kong Harald Blåtand lod sig døbe omkring år 965. Herefter begyndte vikingerne stigende grad at tage kristendommen til sig. Mange valgte dog for en sikkerhedsskyld at spille på to heste, så de gik både med en torshammer og et kors om halsen.

Børn kan i Bork Vikingehavn komme ud at sejle små vikingeskibe i voldgraven. De kan også klæde sig ud som vikinger, spille spil og meget andet.

Der er forskellige events på Bork Vikingehavn, blandt andet ”Krigerdage” og ”Vikingemarked”.

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn kan du få et spændende indblik i, hvordan man levede i vikingetiden.

Hver dag kan du møde vikingerne, der arbejder med deres håndværk, reparerer vikingehusene, gør klar til togt og meget mere. Du er velkommen til at tage din hund med i Bork Vikingehavn, det er dog et krav, at den holdes i snor. 

Der er gode parkeringsforhold ved Bork Vikingehavn.

Adresse
Vikingevej 7
6893 Hemmet (Bork)

Hjemmeside
levendehistorie.dk

Bork Vikingehavn

På grund af den nuværende COVID-19 situation kan der forekomme begrænsninger eller ændrede åbningstider. Før I tager af sted anbefaler vi derfor, at I informerer jer direkte hos den enkelte attraktion, for at sikre at det er muligt at besøge stedet.

Bork Vikingehavn Videofilm
Kategorier Aktiviteter

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...