Sommerhuse i Havneby

Havneby på Rømø lever op til sit navn på bogstavelig vis. Her finder du en hyggelig lille by lige ved havet, som hurtigt vil fortrylle dig med sin charme. Vil du gerne opleve kultur på ferien? Og har du lyst til at nyde friskfanget fisk og gå kilometerlange ture ved det imponerende Vadehav? Så planlæg din næste ferie til Havneby, hjertet af Rømø, med Esmark.

Havneby anses for at være et af de smukkeste steder på øen. Området er direkte forbundet med Kongsmark, som er forbindelsespunktet til fastlandet, via en dæmning. Hos os finder du nemt det perfekte sommerhus til din drømmeferie ved Vesterhavet.

Havneby nær kanonbakken

Havneby er Rømøs hjerte

Havneby anses for at være det vigtigste sted på Rømø, fordi havnen ligger her. Færgen til Sylt sejler regelmæssigt herfra og bringer dig hurtigt og nemt til en anden fascinerende ø, som bestemt også er et besøg værd på ferien.

Den lille fiskerby Havneby ligger på den sydlige del af øen med direkte adgang til Vadehavet. Leder du efter afslapning og naturskønne omgivelser til din ferie, er Havneby en oplagt destination. Derudover er der flere forskellige aktiviteter i nærheden. Du kan blandt andet gå lange ture på diget med udsigt til havet eller besøge det lokale wellnesscenter.

Shopping i Havneby

Havnebys højdepunkt: Rømø Havn

Havnebys havn har en lang og traditionsrig historie. Tilbage i 1857 begyndte den danske havnedirektør at lede efter en kajplads i Jylland. Der skulle gå mange år, før dette endelig lykkedes. Det var først i 1963, at havnen blev oprettet. I dag er havnen stadig bevaret, og den er det vigtigste knudepunkt for fiskeriet på Rømø.

Du kan også rejse tilbage i tiden ved at aflægge de to historiske kanoner på kanonbakken i Havneby et besøg. De ligger i nærheden af havnen og er altid værd at kigge nærmere på. Selv om Rømø er en lille ø, spillede den en vigtig rolle i Trediveårskrigen. Et af krigens mest berømte søslag blev udkæmpet herfra. Danmark og Sverige kæmpede mod hinanden mellem Sylt og Rømø i det såkaldte Listerdyb. Der er stadig spændende historier og anekdoter om kanonerne i dag.

Vadehav og fantastiske klitlandskaber: Havnebys strande

Havnebys dejlige beliggenhed på den fredede side af Nationalpark Vadehavet giver dig mange muligheder for at opleve naturen. Der er en lille strandstrækning lige ved havnen, som er særlig velegnet til lange gåture ved vandet. Da Vesterhavet slår vildt og hårdt mod kysten her, er det dog sjældent, at man ser badegæster.

Vil du gerne bade i havet, finder du flere fortryllende strande på Rømø. En af dem er Sønderstrand, som ligger ca. 2,5 kilometer fra Havnebys centrum. Den er mindre end den populære Lakolk Strand, men også mindre besøgt af turister. Du kan komme direkte dertil i bil og opleve masser af flotte naturhighlights. Nyd udsigten over Vadehavet, og lad dig fortrylles af det imponerende klitlandskab omkring sandstranden.

Det er også værd at tage en afstikker ud i naturen til Helmodde Naturreservatet nær diget. Her yngler mange vadefugle, heriblandt strandskader og kobbersnepper, og derfor må området kun betrædes fra november til marts.

Rømø Strand

Mange forskellige aktiviteter i Havneby

En af de mest berømte seværdigheder på Rømø er kanonbakken, som bestemt er et besøg værd. Her finder du ikke kun de to kanoner, som er et levn fra Trediveårskrigen, men også en fantastisk udsigt hele vejen til Sylt fra bakketoppen.

Et besøg på havnen vil heller ikke kede dig, for her er der liv og glade dage. Hos fiskehandlerne kan du købe frisk fisk til aftensmaden – direkte fra Vesterhavet. Der er også en dagligvarebutik, hvor du kan handle dagens indkøb ind, og så kan du passende også gå på opdagelse i byens andre forretninger og ose.

Er du glad for heste? Så er Havneby det rette sted for dig, for i den sydlige del af Rømø finder du tre ridegårde. Tag børnene med på ponygården, som ligger direkte ved Sønderstrand og er nem at komme til på cykel. Lån en hest og galopper langs klitterne. Der findes ingen større frihed.

Ridning på stranden

Er du vild med restauranter? Så er Havneby dit drømmeferieparadis på Rømø. Under en spadseretur langs havnen vil du støde på den velkendte fiskebistro Otto & Anis, hvor du kan blive forkælet med friskfangede delikatesser fra havet. Butikscentret er bedst kendt for sit pandekagehus. I Havneby venter der dig danske delikatesser så langt, øjet rækker.

For de sportsinteresserede er der i Havneby mulighed for at besøge og leje en golfbane eller tennisbaner i nærheden af byen. Slå et par bolde, mens du kigger ud over det imponerende vadehavsområde.

Sommerhuse i Havneby: De mest populære overnatningssteder

Selv om Lakolk er den største by på Rømø, betragtes Havneby som øens centrum. Her kan du nyde ferien med et sommerhus, der er skræddersyet efter dine behov. Har du hunden med på ferien? Så er et feriehus på Rømø med hund som skabt til dig. De fleste af de ferieboliger, som Esmark udlejer på øen, er hundevenlige, så du er sikker på at finde det rigtige hus til dig.

Vil du gerne holde badeferie året rundt, eller kan du lide at svømme et par baner om morgenen? Så vælg et poolsommerhus på Rømø, og få dine drømme opfyldt. Med Esmark finder du en masse skønne feriehuse i Havneby, der garanterer dig en skøn ferie.

Skjul filtre

Find sommerhus

Ønsker til huset:
Nulstil » Alle søgekriterier »
Søg
esmark-dk-map-visuel
Sommerhuse i Danmark
Ferie ved Vesterhavet
  • - Thorsminde
  • - Søndervig
  • - Hvide Sande
  • - Henne Strand
  • - Vejers Strand
  • - Blåvand
  • - Fanø
  • - Rømø
icon

 

69 15 96 11
[email protected]

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...