Esmarks
„We Love“ – Rapport 2022

Forandringer gennem værdier og verdensmål

Esmark arbejder ud fra fire kerneværdier i alt hvad vi gør, også i vores arbejde med mennesker og natur hen mod ambitionen om at sætte standarden for arbejdet med bæredygtighed i vores branche.

Vi kobler dette arbejde til FN’s 17 verdensmål, som er 17 indsatsområder som virksomheder, foreninger, borgere osv. kan tage udgangspunkt i, hvis de vil bidrage til den fælles, globale indsats for mere bæredygtig udvikling.

Vi har desuden formuleret to egne ambitioner, som skal bidrage til, at vi opfylder vores ønske om at være med til at sætte standarden for vores branche:

1. Gæsterne skal opleve en naturlig sammenhæng mellem en fantastisk ferie og et minimum af miljøbelastning

Esmark har den højeste belægningsprocent blandt udlejningsbureauerne i vores områder. Derfor har vi stor erfaring med, hvordan et hus fremstår attraktivt for feriegæsterne. Vi ønsker at inspirere husejere og gæster, og opfordre til, at et feriehus efterlader det mindst mulige miljømæssige aftryk. Vi lægger stor vægt på at fortsætte vores positive samarbejde med husejere og feriegæster for derved at skabe en positiv udvikling for miljøet og lokalsamfundet.

2. Målet er at tilbyde et CO2-neutralt ophold

Ledestjernen for vores arbejde med bæredygtighed er en dag at kunne tilbyde et CO2-neutralt ophold i hovedparten af vores feriehuse. Det er en opgave, vi samarbejder med husejere, brancheforeningen og eksperter på at løse. Vi deltager bl.a. i vores brancheforenings projekt med at udvikle en energimærkning af danske feriehuse sammen med andre aktører i vores branche.

Nærvær

Vores arbejde er forankret i det lokale og vores tiltag skal kunne ses og mærkes som bidragende til mere bæredygtighed for den enkelte – vores medarbejdere, vores husejere, vores gæster og de lokalområder, som vi er en del af.

Ansvar

I Esmark vedkender vi os vores ansvar som en stor turismeaktør langs vestkysten, og vi vil arbejde aktivt for at overlevere vores område i bedre balance til kommende generationer. Passer vi på vores natur, passer vi også på vores arbejdspladser i området.

Passion

Vi brænder for at gøre en forskel på den bæredygtige dagsorden. Vi ønsker at efterlade naturen i en bedre stand til kommende generation, og i samarbejde med branchen, at kunne tilbyde vores gæster et CO2-neutralt feriehusophold.

Fællesskab

Vi arbejder i fællesskab for at skabe en bæredygtig udvikling. Det gør vi både som kolleger i Esmark, sammen med husejerne og gæsterne, men også ved at samarbejde med andre aktører uden for Esmark.

7 Bæredygtig energi

Bæredygtig energi – hvor vi vil arbejde med energiforsyning.

12 Ansvarlig forbrug og produktion

Ansvarlig forbrug og produktion – hvor vi vil arbejde med at reducere energiforbruget i vores egne faciliteter og aktiviteter og tilbyde gæster og husejere mere energieffektive muligheder. Anvende miljøcertificerede markedsføringsmaterialer, certificeret produkter til rengøring og vask. Driftsmanual for affaldssortering, kørselsadfærd og temperaturstyring.

14 Livet i havet

Livet i havet – hvor vi vil arbejde med at reducere mængden af plast i havene gennem opsamling af affald fra strandene i vores nærområder.

15 Livet på land

Livet på land – hvor vi vil arbejde med øget og bedre affaldssortering og biodiversitet i kontorer og feriehuse.

17 Partnerskaber for handling

Partnerskaber for handling – hvor vi samarbejder med bl.a. offentlige myndigheder, uddanelsesinstitutioner, NGO’er og andre lokale aktører om at finde løsninger på miljøudfordringer i de område, hvor vi har aktiviteter.

I vores arbejde med verdensmålene har vi orienteret os i alle 17 mål for at forstå, hvordan vi bidrager positivt og negativt til hver af disse. Til og med 2022 har vi arbejdet med fem mål, hvor vi har set den største relevans for Esmark, og hvor vi kan gøre den største forskel.

I 2022 har vi i vores udviklingsarbejde konstateret, at der er behov for at udvikle målsætninger og indsatser for forhold omkring vores medarbejdere, og de lokalsamfund vi er en del af.

Vi besluttede derfor at føje et sjette verdensmål til listen af prioriterede mål, nemlig mål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst. I 2023 vil vi blive klar med målsætninger, planlagte handlinger og databehov.

8 Anstændige jobs og økonomisk vækst

Medarbejdernes trivsel i fokus

Vi ved allerede nu, at et af de målepunkter, vi vil benytte i vores arbejde med mål 8, er resultatet af vores målinger af medarbejdertrivsel.

Vi vil gerne, at Esmark er en attraktiv arbejdsplads, hvor der er plads til forskelligheden og hvor den enkelte føler de kan udvikle sig. Derfor måler vi løbende på, hvor godt vores medarbejdere trives i organisationen.

Vi måler via GAIS trivselsmåling, som er en metode til at evaluere medarbejderes trivsel og engagement i en organisation. Det indebærer en undersøgelse, hvor medarbejderen besvarer spørgsmål om deres arbejdsmiljø, ledelse, teamarbejde og motivation. Resultaterne bruges til at identificere styrker og områder, der kræver forbedring, med det formål at skabe et mere tilfredsstillende og effektivt arbejdsmiljø.

Vores 2022-måling viste, at arbejdslysten i Esmark ligger på en score på 88 ud af 100. Det er en fremgang på to point i forhold til 2021 og samtidig et pænt stykke over benchmarket på 72 for turismebranchen. Vores Net Promoter Score (som måler, hvorvidt medarbejderne vil anbefale deres arbejdsplads til andre) viser en fremgang fra 70 i 2021 til 79 i 2022. Det er resultater vi er utroligt stolte over.

Sådan griber vi det an

Vores strategi for at opbygge en brancheledende indsats for bæredygtighed er opdelt i tre faser:

Fase 1: Vi starter med os selv – hvor vi fokuserer på miljøpåvirkningen fra Esmarks egne aktiviteter. Vi arbejder med energiforsyning, energiforbrug, transport, affald og indkøb, og med at involvere alle medarbejdere i udviklingen af små som store indsatser, og allervigtigst implementering af disse i den daglige drift.

Fase 2: Vi samarbejder med vores omgivelser – hvor vi bruger vores erfaringer fra fase 1 og samarbejder med aktører i lokalområdet til at sikre, at vores gæster under deres ophold kan få inspirerende oplevelser i balance med naturen.

Fase 3: Vi tager ansvar for fremtiden – hvor vi bygger på grundsten for partnerskaber og samarbejde etableret i fase 2, så vi kan sætte og leve op til fælles, offentligt tilgængelige standarder, som gør sammenligning af feriehuse på tværs af udlejningsselskaber mulig.

Vi ønsker at kunne tilbyde CO2-neutrale feriehus- ophold, hvilket kræver udvikling af nye standarder og certificeringsmuligheder, som vi vil være blandt de første til at benytte os af. Det skal gøre os til den foretrukne samarbejdspartner i vores branche.

Med erfaring fra fase 1 samt samarbejde med offentlige og private partnere i lokalområdet, rådgiver vi husejerne omkring, hvordan de kan styrke miljøprofilen på deres huse.


Vi vil på den måde tage et endnu større ansvar for fremtiden og bidrage endnu stærkere til, at vi passer på vores miljø i lokalsamfundet til glæde for både nuværende og fremtidige generationer.

Siden strategiens udformning i 2020 har vi erfaret, at indsatsen i de tre faser overlapper tidsmæssigt. For selvom vi stadig leder efter de bedste løsninger sammen med husejere og gæster (fase 1), samarbejder vi allerede med aktører i lokalsamfundet og husejerne om at reducere CO2-udledninger og øge opmærksomheden på naturen i forbindelse med sommerhusferier (fase 2) og vi er samtidig aktive i samarbejdet i vores branche (fase 3).

Vi er derudover blevet bekræftet i, at de mange aktører vi er omgivet af, påvirker os og har indflydelse på de rammer, vi driver virksomhed inden for. Vi ved, at kun med fælles indsatser kan vi skabe de bedste resultater, og vi involverer os derfor i samarbejder med en række interessenter.

Derfor er det ikke meningsfyldt at vise vores strategi som om, hver fase afløser en anden, som er helt afsluttet, når det sker. Ligesom det er vigtigt, at ikke kun Esmark indgår som aktør i forhold til strategien. Snarere skal strategien ses som overlappende faser med flere aktører i hver.Om os

Esmark Feriehusudlejning er Danmarks fjerde største sommerhusudlejer med mere end 4400 sommerhuse langs den jyske vestkyst fra RømøFanø og Blåvand i syd, til Søndervig og Thorsminde i nord.

I flere år har Esmark levet og arbejdet ud fra mottoet ”We love people”. Fremover vil vi også sige ”We love nature”. Vi sætter nu både mennesker og miljøet i fokus, i måden vi driver og udvikler Esmark på. For os er det, det eneste rigtige at gøre, hvis vores natur med badestrande, klitlandskaber, fjorde og skove også skal kunne nydes af de næste generationer.

Bæredygtighedsambassadør korps

Picture of Chalotte Agerbo Knudsen

Chalotte Agerbo Knudsen

Jeg er født og opvokset i Hvide Sande. Jeg har den jyske vestkyst meget kær og nyder til dagligt synet af de smukke klitter og lyden fra Vesterhavet. Fritiden bruger jeg sammen med min familie og venner. Jeg finder energi ved at være i naturen. Jeg holder meget af at lave gammeldags mad, hjemmebag og kreative sysler. Udover kommunikation, branding og markedsføring interesserer jeg mig for bæredygtighed, den digitale udvikling samt kulturforståelse. Jeg er en positiv og udadvendt person – elsker humor og et godt grin.

Picture of Jens Højland

Jens Højland

Jeg er uddannet glarmester, men har siden 2003 arbejdet som servicetekniker i sommerhusbranchen, med en enkelt afbrydelse i en stilling som ejendomsmester i en større boligforening i Esbjerg i to år. Men jeg måtte erkende, at jeg ikke kunne undvære sommerhusbranchen og da Esmark søgte en servicetekniker i Vejers og Blåvand, var jeg ikke i tvivl om at det var det helt rigtige for mig. Esmark har været min arbejdsplads siden marts 2019, hvor jeg servicerer vores husejere og gæster med hjælp til bl.a. tv, internet, pool-/spateknik og skal der skiftes en pære eller renses et afløb, er jeg også klar til at hjælpe. Privat bor jeg i Hjerting sammen med min kone og vi har 3 børn og et dejligt barnebarn. Min fritid bruger jeg på en masse Karate og vandreture i den flotte natur her på vestkysten.

Picture of René Svarre Jespersgaard

René Svarre Jespersgaard

Jeg er opvokset i det vestjyske, og bor i dag i Varde med min kæreste. Fritiden går med hus, kolonihave, veteranbil, rejser derudover bruger vi tid med familie og venner. Jeg har arbejdet i rejse- og servicebranchen siden 1997. Jeg har været ansat ved Esmark siden 01.03.2021.

Picture of Mogens Schack Andersen

Mogens Schack Andersen

Jeg blev ansat som servicetekniker hos Esmark 1. maj 2019. Jeg er udlært tømrer, men har arbejdet over 20 år inden for rejsebranchen og boet nogle år i Italien. De sidste 5 år op til min ansættelse hos Esmark arbejdede jeg som chauffør hos HTH Køkkener. Privat bor jeg i Lydum ved Nr. Nebel med min samlever og vores teenagedatter. Fritiden bruges gerne på rejser, jagt og andre naturoplevelser. Jeg holder også meget af hyggeligt samvær med gode venner.

Picture of Christin Ortelt Kirschneck

Christin Ortelt Kirschneck

Jeg er født og opvokset i Tyskland, og flyttede til Danmark i 2004. Efter jeg har læst i Odense, flyttede jeg i 2008 til vestkysten, hvor jeg nu bor sammen med min mand og vores datter. I min fritid har jeg altid trænet hund og nyder de lange gåture i vores smukke natur eller læser bøger. Jeg er uddannet indenfor økonomi og salg, hvilket jeg siden september 2020 kombinerer med det tyske sprog hos Esmark.

Picture of Camille A. Estel Eriksen

Camille A. Estel Eriksen

Jeg er født og opvokset i Tyskland, i den smukke by Dresden. Kærligheden trak mig til Danmark og jeg flyttede hertil i 1998. I mange år har jeg arbejdet som pædagog i en børnehave. I foråret 2023 startede jeg hos Esmark, hvor jeg er så heldig at være del af et fantastisk team af medarbejdere. Jeg nyder at kunne tale mit modersmål på arbejdspladsen. I min fritid opholder jeg mig meget i naturen og min egen have. Desuden elsker jeg yoga, kan lide at lytte til musik og podcasts. Jeg er også optaget af det spirituelle og arbejder med healing.

Picture of Thomas Christiansen

Thomas Christiansen

I november 2019 blev jeg en del af Esmark fællesskabet. Jeg er opvokset på Vestkysten, og har altid elsket naturen, stranden og havet. Jeg er gift med Marianne, og vi har sammen pigerne Emma og Laura. I fritiden kan jeg også godt li’ en tur på ’skov-cyklen’ (Mountainbike – men der er ikke så mange mountains i Danmark😊) – og ellers nyder jeg noget godt sport på tv eller ’live’. Gennem de seneste 10 år har jeg arbejdet med gæsteoplevelser, salg samt marketing indenfor turisme og service i forskellige firmaer både indenfor og udenfor feriehusbranchen. Jeg brænder for hele tiden at have fingeren på pulsen i forhold til hvad markedet, gæsten og husejeren forventer, så vi alle i Esmark kan skabe inspiration til alle, som overvejer at komme ud og opleve hvad et Esmark feriehus på den jyske vestkyst byder på af natur og oplevelser. Ferien er simpelthen noget af det vigtigste og dyrebareste vi mennesker har, og derfor er vi forpligtet til at give alle en så dejlig ferie og oplevelser som overhovedet muligt. Samtidig skal vi via tæt og positivt samarbejde med ejeren af feriehuset hele tiden optimere det enkelte feriehus til alles bedste. Det er da en fed og spændende udfordring at stå op til hver morgen.

Picture of Gert Nielsen

Gert Nielsen

Jeg er oprindeligt uddannet tømrer og arbejdet med dette fag i 39 år. Bl.a. som selvstændig tømrer i 14 år, hvor jeg byggede huse i Tyskland. I 2007 startede jeg hos Esmark som servicemand. Opgaverne her er meget forskellige, men min håndværker baggrund er bestemt en fordel i jobbet. Jeg bor i Hvide Sande og har 2 voksne børn. I min fritid motionerer jeg gerne, bl.a. på mountainbike i Blåbjerg Plantage. Derudover bruger jeg min fritid sammen med familie og gode venner.

Picture of Pia Nygaard

Pia Nygaard

Jeg er født og opvokset i Vojens. Efter endt læreruddannelse flyttede jeg til Stadil i Vestjylland. I dag bor jeg på en gård i Øster Lem ved Højmark sammen med min mand. Vores tre døtre er i gang med videregående uddannelser og bor i Aarhus. Min fritid bruger jeg på fitness, lange gåture med hunden og lidt golf.

Picture of Anne Römer

Anne Römer

Jeg er født og opvokset i det skønne Münsterland i Tyskland og mine forældre har lært mig kærligheden til Danmark og de andre skandinaviske lande. Efter nogle ferieophold i Blåvand, faldt jeg så meget for området at jeg sagte min stilling som pædagog op og flyttede fast heroppe. Nu bor jeg sammen med kæresten Peter, hund og kat i Blåvand og jeg elsker det. Jeg startede hos Esmark den 01.03.2021.

Bestil en gratis udlejningsvurdering Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...