Fem gange så mange danskere i sommerhus på vestkysten

Pressemeddelelse 08.06.2020

Aldrig før har så mange danskere benyttet foråret til at tage i sommerhus ved Vesterhavet, viser helt nye tal.
Der har været rekordmange danske gæster i sommerhusene på vestkysten.

Det viser tal fra Esmark Feriehusudlejning, som med 2.800 feriehuse til udlejning på vestkysten er blandt de største feriehusudlejere i denne del af landet.

Samlet set har Esmark i perioden fra midten af marts frem til 1. juni haft næsten 27.000 danske overnatninger i sommerhusene. I samme periode sidste år lå tallet på lidt over 5.000.

”Det kan på ingen måde opveje tabet af tyske gæster, men det er skønt, at så mange danskere har valgt at holde ferie ved Vesterhavet i år. Det har været et lyspunkt i en periode, der har været svær for både lokalområdet, vores mange husejere og for os som virksomhed,” siger Thomas Sørensen, driftsdirektør medindehaver af Esmark.

Man vurderer hos Esmark, at grænselukningen har kostet virksomheden et stort tocifret millionbeløb i tabte indtægter.

”Vi har heldigvis en sund økonomi, så vi har undgået at fyre medarbejdere, men det har været nogle meget dyre måneder, så vi glæder os utrolig meget over, at grænsen nu igen bliver åbnet for tyske gæster, og sommeren ser ud til at blive rigtig god,” siger Thomas Sørensen.

Esmark kan allerede nu melde samtlige sommerhuse udlejet i både uge 28, 29, 30 og 31.

”For danskere, der holder ferie i den periode, man tidligere kaldte industriferien, er det nærmest umuligt at finde et ledigt sommerhus, hvis man ikke allerede har booket. Det kan stadig lade sig gøre at leje sommerhus i uge 27 og 32, men man skal nok være hurtigt, for der er også rift om sommerhusene i de to uger,” siger Thomas Sørensen.

Det tegner altså til at blive en god sommer for turistbranchen på vestkysten, og hos Esmark håber man, at det vil lykkes at få de mange danske gæster til at komme igen næste år.

”Det vil være rigtig godt for området, hvis der kommer det ud af det, at flere danskere også fremover vælger at holde ferie i Danmark. Danskere bruger flere penge, når de er på ferie, end tyskere gør, så det vil kunne mærkes hos de lokale butikker og restauranter, hvis danskerne kommer til at fylde mere, end de har gjort tidligere,” siger Thomas Sørensen.

Den største fremgang i antallet af danske gæster under corona-nedlukningen, har man hos Esmark oplevet i området omkring Hvide Sande, hvor man har haft otte gange så mange gæster i sommerhusene, end man havde i samme periode sidste år.

Næststørst har fremgangen været i badebyerne Søndervig og Blåvand, hvor der har været mellem fem og seks gange så mange danskere i sommerhusene sammenlignet med sidste år.

Kategorier Presse

Mød forfatteren - Svend

Jeg er opvokset i Hvide Sande og bor i dag i en lille landsby, nord for Ringkøbing. Jeg er ud af en familie, som har på boet på tangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord gennem mange generationer. Jeg interesserer mig for historie, sport og samfundsforhold, og jeg har en hund, der hedder Albert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Cvr: 26257409

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...