Senest opdateret 19. januar 2024 |
0 kommentarer
Senest opdateret 19. januar 2024 |
0 kommentarer
Kaj Munks Præstegård
Et besøg på Kaj Munks Præstegård byder dig på fascinerende historier om den unge færdiguddannede præst Kaj Munk, som i 1924 rykkede teltpælene op og flyttede til den vestjyske by Vedersø. Kaj Munk alsidige liv og præstembed bliver i dag formidlet i de skønneste rammer som præstegården og naturen danner.
De naturskønne omgivelser med farverige landskaber indbyder til hyggelige feriedage med familien. Vi, Esmark, har en masse skønne sommerhuse ved Vesterhavets brusende bølger og nær Kaj Munks Præstegård.
Sådan får du din rabat til Kaj Munks Præstegård
Som gæster i et Esmark-feriehus har du mulighed for at få 20% rabat på entréen, til Kaj Munks Præstegård, ved online bestilling via nedenstående link.
Læs mere
Du kan tilgå rabatten ved online bestilling af almindelige entrébilletter samt indtaste rabatkoden ’2024ESMARK20’ under “Rabatkode validering” i din indkøbskurv. I skal være opmærksom på, at børn under 18 år har gratis entré.
Overvejer du at besøge Ringkøbing Fjord Museers mange historiske museer? Så kan det være en god idé at få fat i et fordelskort, som giver dig adgang til en række fordele. Læs mere om de forskellige fordelskort her.
Kaj Munk – præst, digter og modstandsmand
Kaj Munks Præstegård dannede rammerne for digterpræsten og modstandsmandens mest effektive år. Som nyuddannet præst flyttede Kaj Munk ind på Vedersø Præstegård, her mødte han sin kone Lise, her voksede deres 5 børn op, og det var her han fyldte en masse stykker papirer med digte, skuespil, prædikener og breve.
Under Anden Verdenskrig var Kaj Munk ikke bleg for at fortælle sin mening om de tyske soldaters handlinger. Gennem foredrag, digte og skuespil talte han mod besættelsesmagten; så meget at det kostede ham livet den 4. januar 1944, hvor de tyske nazister tog livet af ham.
Mens Kaj Munk levede skabte han debat, og længe efter hans død debatterer vi ham stadig. Oplev den skelsættende udstilling ”Mussolini eller modstand?”, hvor du kommer tættere på digterpræsten i 1930´erne og 1940´erne, hvor han gik fra fascination af den italienske Benito Mussolini til modstand mod besættelsesmagten. Og så kan man jo godt sætte spørgsmålstegn til, hvordan Kaj Munk kunne bevæge sig så drastisk rent politisk?
Parkens smukke natur
Ved Kaj Munks Præstegård finder du den smukke park, som fortæller sin egen historie. Parkens beplantning begyndt i starten af 1800-tallet, og siden hen, har hver ny præst efterladt sit personlige præg. Parken består især af blomstrende løvtræer, som trods af den barske vestjyske vestenvind vokser rigt.
Hjemme fra barndomsbyen havde Kaj Munk hentet de blå anemoner, så han også kunne sætte hans præg på parken. Og ikke kun med det, så fik han også gravet ud til en kanal, så han nemt og hurtigt kunne sejle fra haven og ud på Nørresø. Den overskydende jord fra kanaludgravningen blev brugt til parkens flaghøj. Gå på jagt i Kaj Munks mange digte i parken ved at følge ’Digterruten’. Slip tanker og sanser løs, og bevæg dig ind i landskabet imens du lytter til en af Danmarks største digtere.
Kaj Munks Præstegård
Kaj Munks Præstegård dannede rammerne for præstedigter Kaj Munk virksomme år. Det var her han fandt hans kone Lise, her deres 5 børn voksede, og her han blev hentet og likvideret af tyske soldater i januar 1944.
Kaj Munk flyttede til Vedersø i 1924 efter han færdiggjorde teologistudiet. Han var både dramatiker og modstandstandsmand, og var ikke bleg for at fortælle hans mening om Anden Verdenskrigs forfærdelige episoder. Den smukke park ved Kaj Munks Præstegård fortæller sin egen historier, som har særlige præg fra de tidligere præster. Kaj Munk satte også sit præg med de blå anemoner, og kanalen, som fører direkte ud til Nørresø.
Adresse
Kaj Munks Præstegård
Vesterhavsvej 7A
6990 Ulfborg
Hjemmeside:
ww.kajmunkspraestegaard.dk
Hvad er Kaj Munks Præstegård?
Kaj Munks Præstegård var tidligere Vedersø Præstegård, som blev brugt til beboelse af Vedersø Kirkes forhenværende præster i deres embedsperiode. Kaj Munks Præstegård formidler i dag præstedigterens liv og præstembed i de skønneste rammer for præstegården og naturen omkring taler for sig selv.
Hvad kan jeg opleve hos Kaj Munks Præstegård?
Hos Kaj Munks Præstegård kan du opleve hvordan Kaj Munk sammen med sin familie levede og voksede op i den vestjyske by Vedersø. Præstegården satte rammerne for hans alsidige liv som præst, digter og modstandsmand, og i dag fortæller udstillingerne i Kaj Munks gamle hjem alle hans historier, mens naturen omkring gården fortæller sin egen historie.
Hvor ligger Kaj Munks Præstegård?
Kaj Munks Præstegård ligger i den lille skønne landsby Vedersø i Vestjylland tæt ved Vesterhavet og den hvide sandstrand med bunkere fra Anden Verdenskrig. Adressen på Kaj Munks Præstegård er Vesterhavsvej 7, 6990 Ulfborg.
Hvilke sommerhusområder ligger tæt på Kaj Munks Præstegård?
Kaj Munks Præstegård ligger i naturskønne omgivelser, og nær Vedersø Klit (ca. 3,8 km), Vester Husby (ca. 4,5 km), Houvig (ca. 16 km), Lodbjerg Hede (ca. 17 km) og Søndervig (ca. 22 km).
Vi hos Esmark har i disse områder en masse skønne sommerhuse til udlejning, så der er rig mulighed for at kombinere en formiddag på Kaj Munks Præstegård med en dejlig ferie på den jyske vestkyst.
Kategorier:
AktiviteterSkriv et svar
Din e - mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *
Kommentarer
Der er endnu ingen kommentarer lagt på denne blog.