RAV by Jyllandsakvariet – med rabat

Er du fascineret af de smukke ravklumper, man kan finde i vandkanten ved Vesterhavet? Så er det RAV – Vestkystens nye ravmuseum i Houvig, du skal besøge. Lige her bliver du præsenteret for ravets hundrede års lange historier – opsnap de mange “fun facts” om nordens guld.

RAV ligger i nærheden af vores skønne sommerhuse ved Vesterhavet, så du har rig mulighed for at kombinere din ferie i Vestjylland med en spændende besøg til vestkystens nye ravmuseum.
Har du planlagt et besøgt til museet, så anbefaler vi, at du tjekker museets åbningstider inden dit besøg – du skal jo nødig blive mødt af en låst dør.

Sådan får du din rabat til RAV by Jyllandsakvariet

Når I er gæster i et Esmark-feriehus, får du 20% rabat på entréen til RAV by Jyllandsakvariet.

Det eneste du skal gøre, er at fremvise dit Esmark-feriehusnøgle i indgangen, så vil du opnå rabatten på dine entrébilletter. 

Hvad er RAV?

Ravets tilblivelse og historie er en fascinerende fortælling, som du ikke vil være foruden. Museet danner de helt ideelle rammer for ravets mange års fortællinger – få svar på nogle af dine uopklarede spørgsmål. Det kan være alt fra “hvor stammer det danske rav fra” til “kan man finde DNA fra en dinosaurus i rav?”. Det handler bare om at gå på opdagelse – du får garanteret ny, spændende viden med hjem.

RAVHouvig

Kan du finde dit eget stykke rav?

Find din indre ravjæger frem, når du på den indendørs ravstrand går på jagt efter rav – og du er garanteret at finde dit helt eget stykke. Gulvet i udstillingen er nemlig dækket af 25 tons sand, der vrimler med små gyldne stykker rav, så du har rigtig gode chancer.

Vil du gerne være ligesom en “professionel” ravjæger, så er det ravbassinet, du skal prøve dine jægerevner af. Du behøver nemlig ikke begive dig ud i Vesterhavets lumske bølger. På museet får du muligheden for at “fiske” rav med minikeser i trygge og sikre omgivelser.

Museet har endda sin egen “UV-bunker”, der indbyder til en anderledes ravjagt. Her kan du lære om, hvorfor ravet lyser op, når man UV-lyset rammer ravklumpen, som var det stjerner på en klar nattehimmel.

RAVHouvig

Tag et kig forbi ravværkstedet

Vil du gerne have et ferieminde med hjem i bagagen, så har du rig mulighed for det i museets værksted. Her kan du lave din helt egen ravsouvenir, og du bestemmer selv, om det skal være et flot ravsmykke, et lykkebringende ravtræ eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænser!

RAVHouvig

Besøg ravshoppen

Er det ved at være enden på dit museumsbesøg, bør du besøge ravshoppen. Her kan du blandt andet få fingrene i alverdens produkter, der enten er lavet af eller med rav. Du finder et kæmpestort udvalg af ravsmykker, lykketræer med rav, ravshampoo, -creme og skønhedsprodukter.

Vil du gerne være en rigtig ravjæger, så kan du også finde udstyr, som en ravjæger bruger på jagten efter de store ravklumper, blandt andet ravkeser og waders.

RAV by Jyllandsakvariet

RAV er et hyggeligt familievenlig museum beliggende i sommerhusområdet Houvig, nær badebyen Søndervig. Her kan hele familien fordybe sig i fortællingerne om ravets historie og tilblivelse. I kan også prøve jeres ravjæger-skills af i sandet og ravbassinet fyldt med gyldne ravstykker.

Ved ravmuseet finder I gratis parkeringspladser, som kan benyttes under jeres besøg.

I skal være opmærksomme på, at museets gulv er tildækket med 25 tons sand, og det kan derfor være svært for kørestolsbrugere, at komme rundt på hele museet.

Adresse
RAV by Jyllandsakvariet
Houvig Klitvej 51
DK-6950 Ringkøbing

Hjemmeside
rav-i-houvig.dk

RAV by Jyllandsakvariet
chevron-down

Hvad er RAV by Jyllandsakvariet?

RAV er et museum, der danner rammerne om de fascinerende ravklumper, man kan finde i Vesterhavets vandkant. Hvis du er heldig, kan du også finde dit eget stykke rav i udstillingen, hvor gulvet er fyldt med mere end 25 tons sand, der vrimler med små gyldne ravstykker.

chevron-down

Hvad kan jeg opleve ved RAV by Jyllandsakvariet?

Hos RAV kan du fordybe dig i ravets tilblivelse og historie, finde rav på en indendørs strand, lave din egen ravsouvenirer, deltage i konkurrencer og shoppe i ravshoppen. Alt dette på et sted – lyder det ikke sjovt? Det er bestemt et besøg værd, og hele familien kan deltage – uanset alder.

chevron-down

Hvor ligger RAV by Jyllandsakvariet?

RAV ligger i det skønne klitområde, ca. 600 meter fra Vesterhavet og kun 2 kilometer fra Søndervig. RAV befinder sig i den bygning der tidligere husede Houvigs købmand. Museet ligger på adressen Houvig Klitvej 51, DK-6950 Ringkøbing.

chevron-down

Hvilke sommerhusområder ligger nær RAV by Jyllandsakvariet?

De sommerhusområder der ligger tættest på RAV er Lodbjerg Hede (1,7 kilometer), Søndervig (ca. 2,9 kilometer), Klegod (ca. 6,9 kilometer) og Vedersø Klit (ca. 13 kilometer).

Esmark udlejer flere end 1.100 sommerhuse i de nævnte områder, så der er altså rig mulighed for at besøge ravmuseet, når du holder ferie hos os i et sommerhus på Vestkysten.

Kategorier Aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...