strandmuellsammeln

Senest opdateret 29. juni 2023 |
0 kommentarer

Alt du skal vide om strandrensning

Vesterhavet gemmer på en masse affald, som desværre ikke er nedbrydeligt. Vi oplever desværre ofte, at alt dette affald ender på vores smukke strande, idet Vesterhavet skyller det ind over vandkanten. 

Strandene og naturen i Danmark er noget helt særligt og bliver tit og ofte brugt til gåture af vores mange søde feriegæster, der besøger Vestkysten hvert år. Din hjælp kan være med til at gøre en stor forskel den natur, som både vores lokale og turister elsker og nyder. 

Henne Strand

Vidste du, at der hvert år fjernes der cirka 1000 tons affald fra den jyske vestkyst? Bare alene i vores sommerhusområder bliver der samlet mere end 300 tons affald. Det havaffald du kan finde mest af på stranden, er alt fra gummihandsker, fiskenet, oliedunke, sikkerhedshjelme, fiskekasser, lightere, mælkekartoner og meget andet.

Mange af disse ting hører sig ikke til på stranden, derfor inviterer vi jer til strandrensningsture sammen med omhu, så du kan hjælpe med at holde vores strande rene og pæne. Det er gratis for alle, så du kan tage hele din familie – både bror, søster, mor, far og bedstefar – med på stranden for at samle affald. 

strandaffald-indsamling-omhu-esmark

Tips og tricks til din strandtur 

Vi har samlet tips og tricks til, hvordan din hjælp kan være med til at gøre strandene endnu mere rene, så du og vores mange strandglade gæster kan nyde en dejlig gåtur ved stranden.

  • Tag en affaldspose med på stranden 

  • Saml det affald op, som ikke hører sig til på stranden 

  • Tag dit affald med, når du forlader stranden 

  • Tjek en ekstra gang, om der nu skulle gemme sig et stykke affald i sandet

  • Brug de mange skraldespande, der står ved de offentlige stier eller ude i sommerlandet 

Vi har endnu et meget nyttigt tip til dig 

Tag altid et stykke affald med dig, når du forlader stranden!

Når du har samlet en masse affald, kan du finde affaldsstationerne på stranden ved hjælp af vores interaktive kort.

Det er ikke kun på stranden, du kan finde affald. I skove, heder, plantager og ved fjorde kan du også finde en masse affald, som ikke kan nedbrydes på den naturlige måde.

Brug strandkasserne til dit strandingsaffald

Langs Vestkysten finder du en lang række strandkasser, der skal behjælpelige med at holde strandene fri for affald. Du kan smide alt det strandingsaffald, som du finder på stranden og ikke hører til i naturen i strandkasserne. 

Det sværeste er at holde styr på, hvad der er strandingsaffald, og hvad der ikke er, men hvis du nogensinde er i tvivl, så husk denne regel:  men så kan du huske på denne regel, hvis du bliver i tvivl: Alt, hvad der er skyllet op af havet, er strandingsaffald. 

strandkasse-ved-stranden

I 2022 blev strandkasserne fyldt godt op – og det bliver de også i år. Alle de strandkasser, der er fordelt i otte danske kommuner, havde indsamlet 440 tons affald. Vores strandgæster har i Ringkøbing-Skjern Kommune afleveret 109,2 tons affald i kasserne. Det er meget affald, men der er desværre meget mere, som endnu ikke er samlet op.

Strandkasserne er ikke beregnet til almindeligt affald, som for eksempel hundeposer, ispapir eller husholdningsaffald. Dette affald skal i de almindelige skraldespande, der enten er placeret ved strandopgangene eller ude i sommerlandet.

Efter en vindblæst dag

Blæst og vind er ofte en del af hverdagen på vestkysten. Det betyder også, at der er en masse affald der ligger på stranden efter en vindblæst dag. Du har derfor de bedste forudsætninger for en fyldt affaldspose på din gåtur ved stranden. Der er nemlig en masse affald på stranden, som har fundet sin vej ind over vandkanten.

Kategorier:

Aktiviteter

Skriv et svar

Din e - mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.

Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer lagt på denne blog.