Forbud mod åben ild og grill muligt i store dele af Danmark

Sommeren og Sommerferien 2024 er lige om hjørnet! Vi har allerede fået mange solskinstimer her i maj med temperaturer over 23 grader, og vi har også haft en del tørre dage, hvilket tyder på, at vi går en sommer præget af tørke i møde.

Når solen bager, nyder vores sommerhusgæster det fantastiske vejr og den herlige strand- og badeferie ved Vesterhavet. Selv om der ikke er nogen forbud lige nu, så opfordrer vi altså til at være ekstra forsigtig med åben ild og grill. I de tørre områder er el- og gasgrill klart det sikreste valg for at undgå brandfare. Lad os alle sammen gøre vores bedste for at have en super dejlig og sikker sommer!

Er der et grillforbud i Danmark?

Selvom der i øjeblikket ikke er nogen forbud, kan vejrforholdene ændre sig når som helst, og det er svært at forudsige længden og omfanget af eventuelle forbud. Hvis der skulle komme et forbud, vil vi gøre vores ypperste for at informere dig om den aktuelle situation ved ankomst og udlevering af nøgler. 

Da forbud og regler kan ændres eller fjernes med kort varsel under dit ophold, beder vi dig om at være opmærksom på officielle meddelelser, nyheder og opslag i nærheden.

På hjemmesiden brandfare.dk finder du en masse information om aktuelle afbrændingsforbud.

Aktuelle afbrændingsforbud i vores ferieområder

I øjeblikket er der ingen afbrændingsforbud i vores region.

Alle restriktioner, der var forbundet med det i 2023 indførte afbrændingsforbud i vores sommerhusområder, er blevet ophævet.

  Fejl, ændringer eller afvigelser er mulige! Hold dig orienteret på hjemmesiden: https://www.brs.dk/da/borger/forebyg-brand/brandfare.dk/afbraendingsforbud/

  Sidste opdatering: 05.07.2023, kl. 08.00

  For at undgå brande i naturen beder vi dig om at

  • Undgå at parkere dine biler i højt græs (brandfare på grund af katalysatoren)
  • Hold altid flugtveje fri – overhold parkeringsforbud
  • Smid ikke glødende cigaretskodder i naturen
  • Pas på plastflasker og glas i naturen. De kan ofte tænde en brand i direkte sollys.
  • I nødstilfælde skal du straks ringe til brandvæsenet på 1-1-2.

  Hvis du gerne vil have mere information om brandsikkerhed i naturen, så skal du læse vores artikel Vær opmærksom på, at det lige nu er meget tørt og risikoen for naturbrande derfor er høj. Er du vild med hyggelige grillaftener på ferien uden at være bekymret?

  Mange af vores sommerhuse har en moderne gasgrill, som ikke påvirket af disse forbud. På vores hjemmeside kan du nemt og hurtigt finde ud af, om dit sommerhus har en gasgrill, så intet står i vejen for en problemfri ferie med lære grillaftener. Du kan i ro og mag lave din ynglingsgrillmenu i dit sommerhus ved Vesterhavet, når du har allermest lyst. 

  Og på de tidspunkter, hvor det ikke er forbudt at grille, har vi samlet en række nyttige tips til en sikker grillaften på vores informationsside om brand- og grillsikkerhed. Har du allerede styr på dem? Tag et kig og grill med sikkerhed.

  *Der kan til enhver tid foretages ændringer

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
  Krævede felter er markeret med *

  4 svar til “Forbud mod åben ild og grill muligt i store dele af Danmark”

  1. Ghita alsbjerg siger:

   Må vi anvende kuglegrill i morgen sankthans aften.vi bor i sommerhus i karrebæksminde( næstved kommune)
   MVH.GHITA OG HENRIK

  2. Mamduh Adris siger:

   Hej
   Må jeg lave grill i morgen i Skive kommune i min kolonihave.
   Mvh

  Persondata- og cookiepolitikSitemap
  Søger...