Hold ferie i fremtidens feriehus

Vores natur er dyrebar – og der er mange måder, man kan bidrage til at passe på den

Grøn er det nye sort, og hvis vi vil blive ved med at bevare vores fantastiske natur, er vi nødt til at passe godt på den og tage ansvar. Det kan vi alle sammen bidrage til på hver vores måde, med stort som småt – nogle gængse måder er for eksempel ved at samle lidt skrald op, når vi går en tur i naturen, eller træffe ansvarsbevidste fornuftige valg, når vi handler ind.

En sommerhusferie i Danmark er også naturbevarelse

En sommerhusferie på vestkysten i Danmark er på mange måder også et ansvarligt og fornuftigt valg, der kan bidrage til at passe på naturen, fordi vi kan nøjes med at tage bilen på ferie og få uforglemmelige ferieoplevelser ud af blot at gå ud i det fri. Men nu kan du faktisk også tage skridtet videre og bo i et sommerhus, der er indbegrebet af fornuftige valg!

Hans Thuesensvej 32 – bygget på fornuftige valg

På Hans Thuesensvej 32 i Blåvand har ejerne lagt megen tanke i processen, da de skulle opføre deres nye flotte sommerhus. De har nemlig fra første spadestik været meget bevidste om, hvordan de kunne træffe de mest fornuftige valg, når det kom til materialer og indretning. For dem har det altså først og fremmest været fornuften, der har været den betydningsbestemmende faktor – og det har også medført, at feriehuset kan betegnes som et naturbevarende projekt.

Her er bare et par eksempler på, hvordan feriehuset i Blåvand er med til at bidrage til naturbevarelse:

  • Feriehuset er opført i Abodo-træ fra bæredygtig plantageskovdrift, og træsorten optager faktisk tre gange så meget CO2 som normalt fyrretræ.
  • Det organiske grønne sedumtag får ikke kun huset til at falde smukt ind i den omgivende natur, men understøtter også biodiversitet og binder større mængder regnvand.
  • Klinkerne på terrassen består af 40% genanvendt materiale.
  • Der er installeret ladestik til elbil på grunden.
  • Feriehuset kører på ’grøn’ strøm, og alle vinduer er 3-lags ruder, hvilket sørger for store energibesparelser.
  • Bioethanolpejsen spreder ikke kun hyggelig stemning både indenfor og udenfor, men er også miljøvenlig.
  • Beliggenheden kun fem minutters gang fra strand og by gør det nemt at lade bilen stå derhjemme.

Når fornuft, komfort og hygge går hånd i hånd

Nok har fornuften været afgørende i valg af både materialer og indretning, men det betyder ikke, at der ikke er tænkt på hygge og komfort i feriehuset – tværtimod! Det har været vigtigt for ejerne, at de samtidig med at træffe fornuftige valg har kunnet formå at skabe en oase, hvor rammerne inviterer til samvær og hygge. Og det skinner igennem, lige fra det velafstemte varme indre til de mange hyggekroge udenfor såvel som indenfor.

Hans Thuesenvej 32 i Blåvand

På Hans Thuesensvej 32 er der altså i den grad lagt op til at nyde både ferieomgivelserne og det gode selskab. Her slår du to fluer med ét smæk: Du får de perfekte rammer til en afslappende og hyggelig ferie, og du er med til at bevare vores fantastiske natur, så de næste generationer kan få lige så stor glæde af den som os.

Hvem ved, måske er det et eksempel på, hvordan fremtidens feriehus kan se ud? En ting er helt sikkert: Jo flere fornuftige og ansvarsbevidste valg, der bliver truffet, jo mere kan vi bidrage til, at vores storslåede natur fortsætter med at trives.

Vi har truffet bevidste valg i indretning og materialer, hvor det har givet mening for os. Vi har valgt at vægte samværet med familien og hygge, fx med udespaen og den miljøvenlige bioethanolpejs, som kan nydes både inde- og udefra.

Marie Gejl
Ejer af Hans Thuesensvej 32 i Blåvand

Find inspiration til en bæredygtig sommerhusferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...