Tips til internetsikkerheden på sommerhusferien

Internetsikkerhed er de seneste år blevet et mere og mere omtalt emne. Især i forbindelse med rejser, hvor vi ofte tilgår internettet via netværksforbindelser, som vi ikke kender i forvejen.

Når vi danskere drager til udlandet, er vi generelt blevet bedre til at beskytte os selv online, hvad angår brug af adgangskoder, passwords og andet. Vi har altså lært at tage vores forholdsregler i brug, når vi er på ferie sydpå – men hvad med sommerhusferien i Danmark?

Læs videre her og bliv klogere, hvad angår sikker færden på internettet, når du drager ud i det danske sommerland.

Offentlige netværk er no-go for vigtige hjemmesider såsom netbank

Det er naturligvis ikke hundrede procent no-go at tjekke telefonen, hvis du eksempelvis befinder dig i et indkøbscenter eller på et bibliotek. Dog er det ikke alle hjemmesider, du bør besøge på et offentligt netværk.

Log aldrig på vigtige hjemmesider såsom netbank på et offentligt netværk da personlige, vigtige og sårbare oplysninger om dig og din økonomi nemmere kan blive lækket her.

Brug i stedet sommerhusets gratis internet, hvis du skal tjekke sites, der indeholder personlige oplysninger om dig – det er meget mere sikkert end at gøre det på farten, eller når du befinder dig på offentlige steder. Sommerhuset vil ofte have bredbånd eller fibernet som fastnetforbindelse. Dette betyder, at det ikke er muligt for andre at “kikke med” i samme grad som ved offentlige netværk uden kode i eksempelvis byernes indkøbscentre.

Sikr dine logins med en stærk kode

Inden du tager på sommerhusferie, kan du med fordel ændre dine logins, så du ikke har den samme kode til alle dine følsomme sider. Det er muligvis ’bare’ en sommerhusferie, men du er væk hjemmefra, og realiteten er, at du er ligeså sårbar, som hvis du var i udlandet.

Lav derfor logins med en vanskeligere kode, hvor du kombinerer store og små bogstaver og gerne tal og specialtegn.

Send ikke personlig info over e-mail

Alt hvad du foretager dig på nettet er mere sårbart, når det ikke er et netværk, som du kender. Undlad derfor at sende personlige data i e-mails – og du må eksempelvis aldrig nogensinde sende dine kreditkortoplysninger over mail.

Styr på antivirus?

Det er ligeledes vigtigt, at du har opdateret dine antivirusprogrammer, så du kan beskytte din computer mod virus, spam, spyware og malware. På den måde sikrer du dig selv mod, at udefrakommende får adgang til din computer og kan følge med i alle dine aktiviteter.

Bliv sikker på Google og Facebook

Det er de færreste danskere, der ikke har en Google- eller Facebookkonto. Derfor er det særligt vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at gøre disse kontoer så sikre som overhovedet muligt. Tjenesterne tilbyder to-faktor-godkendelse. Således kan du på Facebook sørge for, at du bliver spurgt om en ekstra kode, hvis du logger ind på en computer eller browser, du ikke normalt bruger.

Hvis du har lyst til at blive klogere på, hvordan du får styr på internetsikkerheden på din kommende sommerferie, kan du læse meget mere her: Så er du godt forberedt!

Mød forfatteren - Oliver

Jeg kommer oprindeligt fra Nordtyskland, men flyttede for en del år siden her til vores skønne ferieområde på Vestkysten. Min fritid tilbringer jeg allerhelst sammen med min familie ved vandet, hvor vi nyder at gå lange ture i den friske vesterhavsluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
Krævede felter er markeret med *

Persondata- og cookiepolitikSitemap
Søger...