getrocknete-kliesche-hvide-sande

Skrevet af Oliver | Senest opdateret 19. maj 2023 |
0 kommentarer

Tørrede dabs-dag i Hvide Sande

En gang om året, på Kristi Himmelfartsdag, kan du deltage i en kulinarisk forårsoplevelse ved havnen i fiskerbyen Hvide Sande.

Tørrede dabs, en kulinarisk forårsspecialitet på Vestkysten

Hvad er “tørrede dabs”? Denne populære og sæsonbestemte specialitet, som man ser overalt i Hvide Sande-regionen om foråret, hænger på tørresnore og træstativer. Tørrede dabs består af saltet og lufttørret fladfisk, primært isinger, der findes i Nordsøen. Tidligere blev tørrede dabs betragtet som fattigmands mad.

Tørrede dabs

Salting og tørring var en effektiv konserveringsmetode på en tid, hvor der ikke var frysefaciliteter. De tørrede dabs blev enten stegt på panden eller kogt i en gryde. Som tilbehør blev der typisk serveret kogte kartofler og persille-purløgssauce.

I dag nydes “tørrede dabs” eller “bakskuld” oftere som en forårssnack i haven eller ved havnen – og en kold øl er et must for de fleste. Vestjyderne er stolte af deres historie og gastronomi og har gjort det til en tradition, at tørrede dabs en gang om året bliver delt ud GRATIS.

Tørrede dabs dag i Hvide Sande

Tag hele familien med og oplev den autentiske stemning ved havnen.

Kategorier:

Aktiviteter
oliver-esmark-1.jpg

Mød forfatteren – Oliver Schell

Jeg blev i august 2016 en del af Esmark. Oprindelig kommer jeg fra Nordtyskland og har holdt sommerhusferie i Danmark i mange år. Inden jeg startede hos Esmark har jeg været ansat hos et andet udlejningsbureau og har samlet en del erfaringer indenfor sommerhusbranchen og i markedsføring af sommerhusferie. I Tyskland tog jeg en uddannelse indenfor sundhedsvæsnet, men allerede dengang startede min interesse for Online Medier, Online marketing, fotografering og for udvikling af turisme i Danmark.
Jeg tilbringer min fritid sammen med familien, gerne i naturen, hvor vi går lange ture og nyder de smukke landskab og vores brusende Vesterhav.

Skriv et svar

Din e - mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.

Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer lagt på denne blog.