NYT: Vi har fået nyt website. Lad os gerne høre hvad du synes - din feedback er meget værdsat. Gå til det nye Esmark

Svampeugen

Efteråret er den tid på året, hvor naturen forvandler sig til et sandt overflødighedshorn af farver og smagsoplevelser. Og hvad bedre måde at opleve denne transformation på end ved at deltage i Svampeugen ved Vesterhavet. Fra d. 21. til den 28. september har du mulighed for at dykke ned i en verden af vilde svampe, deltage i spændende aktiviteter og smage på efterårets lækreste råvarer. Her får du en oversigt over, hvad Svampeugen har at byde på.

Guidede svampeture og workshops

Under svampeugen kan du deltage i guidede ture med erfarne svampeeksperter, der lærer dig at finde, identificere og sikkert indsamle både almindelige og sjældne svampearter. Derudover tilbyder ugen spændende workshops, hvor du kan fordybe dig i svampenes biologi og lære om deres kulinariske anvendelse – en oplagt mulighed for at udvide din viden og få nye færdigheder, du kan bruge hjemme i køkkenet.

Kulinariske oplevelser

Madlavning med vilde svampe er en stor del af Svampeugen. Flere lokale restauranter og professionelle kokke deltager i festlighederne ved at tilberede smagfulde retter, hvor de nyindsamlede svampe spiller hovedrollen. Der bliver serveret alt fra traditionelle svamperetter til moderne gourmetoplevelser, der viser svampenes utrolige alsidighed.

Praktisk information

Svampeugen 2024 finder sted fra d. 21. til d. 28. september i området ved Vesterhavet. Der er aktiviteter for både børn og voksne, og det anbefales at tilmelde sig de guidede ture og workshops på forhånd, da pladserne er begrænsede. For mere information om programmet og tilmelding kan du besøge Svampeugens officielle hjemmeside.

Program

Mandag d. 23. september

  • Gratis guidede svampeture (varighed 3,5 timer) 
  • Start kl. 9.00 og 10.oo i Oksby Plantage
  • Start kl. 13.00 og 14.00 i Oksby Plantage

Tirsdag d. 24. september

  • Kokketræf – 7-retters velgørenhedsmiddag på Arnbjerg Pavillonen, Varde – Køb billet på svampeuge.dk

Fredag d. 27. september

  • Gratis guidede svampeture (Varighed 3,5 timer)
  • Start kl. 9.00 og 10. 00 i Ballonparken i Vrøgum
  • Start kl. 13.00 og 14.00 i Ballonparken i Vrøgum

Hele ugen

  • På en række af egnens bedste spisesteder vil du i løbet af ugen kunne nyde retter og særmenuer, der bringer det bedste frem fra skovbunden sammen med gode lokale råvarer fra hav og mark. Kontakt de lokale restauranter og hør mere om deres bud på fantastiske svamperetter – husk at du skal booke dit bord hos den enkelte restaurant.

    Vi forsøger at holde vores oplysninger så opdaterede som muligt. For at være på den sikre side, bedes du altid kontakte arrangørerne direkte for at finde ud af, om begivenhederne finder sted som planlagt.

    Kategorier Aktiviteter,Natur

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort, men bruges kun til at sikre bloggen mod spam samt til at kunne kontakte vinderen direkte i forbindelse med eventuelle konkurrencer.
    Krævede felter er markeret med *

    Persondata- og cookiepolitikSitemap
    Søger...